image

 

Bölge halkını sokağa dökemeyen PKK ve türevleri kontrollerindeki belediyeler aracılığıyla halka şantaj yapıyor. Eylemlere katılmak istemeyen belediye çalışanları işten atılmakla tehdit ediliyor.

KCK'nın “Serhildan”, HDP'nin “Demokratik Tepki” vermesi yönünde defalarca çağrı yaptığı halktan bir cevap gelemeyince Belediye kanalları kullanılarak çalışanlar üzerinde “Serhildan” baskısı oluşturulmaya çalışıldığı bildirildi. Bu baskılardan en önemlisinin komşu kent Diyarbakır’da olduğu belirtildi.

09.08.2015 Pazar günü saat 12:00 civarında Bağlar Belediyesi'ne ait şantiye binasında yapılan toplantıda “Serhildan'a katılım” konusu etrafında şekillendi. Memur, işçi ve hizmet alımı esasına göre alınan personel dahil tüm çalışanların “Acil” koduyla çağrıldığı toplantı, görünürde Belediye Başkan Yardımcısı ADNAN AKGÜL başkanlığında yapıldı.Toplantı her ne kadar Adnan AKGÜL başkanlığında yapıldı gibi görünse de AKGÜL'ün tek kelime bile etmediği, toplantıyı idare eden ve konuşan kişinin bir başka kişi olduğu açıklandı.

Toplantının Konusu “Serhildan!”

Toplantının konusu “Serhildan” idi. Daha doğrusu belediye çalışanlarının firesiz olarak düzenlenecek “Serhildanlara” katılımının gerekliliği üzerineydi. Esrarengiz şahış, “Serhildan'a” tüm çalışanların katılımının zorunlu olduğunu, katılmayanların ise gerekli “cezaya” çarptırılıp sonucuna katlanacaklarını söyleyerek çalışanların katılım konusunda mecburi olduğunu belirtti.

Belediye Çalışanları “Militan Deposu” mu?

Bölgedeki HDP’li belediyelerin çalışanlarına sürekli serhıldan baskısı yapması ve tüm çalışanlarını potansiyel parti mensubu olarak görmesi, Belediye Çalışanları “Militan Deposu” mu? Sorusunu akla getirdi. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *