image

 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı. Toplantıya Hüda Par Batman il teşkilatı da katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından Hüda Par Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu açılış konuşması yaptı. Uzun bir süredir ülke gündeminde önemli bir yer işgal eden çözüm sürecinin son 3 haftadır neredeyse tek gündem maddesi olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, gelinen nokta nedeniyle Hükümet ve HDP'yi eleştirdi.

Birkaç aydır patinaj yapan süreçte 5 yıl öncesine dönüldüğünü ifade eden Yapıcıoğlu, "Şimdi 2013’ün başına, yani 2,5 yıl öncesine dönelim diyorlar. Zaten 5 yıl geriye dönülmüş durumda. Çatışmalı süreç yeniden başladı. Her gün ölüm haberleri, cenazeler, yol kesme haberleri araç yakma haberleri geliyor.” dedi.

Yoksa siz ‘barış istiyoruz’ diyerek barışsever rolü oynamak için mi savaş ilan ettiniz?

Yapıcıoğlu, “Sırtını silahlı örgütlere dayadıklarını söyleyenlerin barış mitingleri yapmaya başladığını dile getirerek, "Sağlam dayanak oldukları zannedilenler de “barış, barış” diye bağırmaya başladılar. Arada bir yol kesip araçları yaksanız da, Kurban Bayramı’ndaki vahşet gibi sivilleri katledip ‘devrimci halk savaşı’ provası yapsanız da, devlet güçleriyle aranızda bir çatışmasızlık vardı zaten. Yoksa siz ‘barış istiyoruz’ diyerek barışsever rolü oynamak için mi savaş ilan ettiniz? Çatışmaları, bu rolü oynamak için mi başlattınız?” diye sordu.

 “Bundan sonra döktüğünüz kan ayaklarınızın kaymasına neden olacaktır”

Yapıcıoğlu, “Vahşette sırtlanları bile utandıracak, 6-8 Ekim olaylarına halen daha “görkemli serhıldan” demeye devam ediyorsunuz. O yüzden size inanmıyoruz. Barışsever olduğunuza kimse inanmıyor. Size olan muhabbetinden dolayı gözü körleşmiş muhipleriniz bile sizi sorgulayacak. 35 yıldır kan döktünüz. Mazlum Kürt halkının cesetlerinden oluşturduğunuz dağların zirvesine oturdunuz. Kandan bir saltanat, makamlar ve servet devşirdiniz. Yeter artık. Bundan sonra döktüğünüz veya döktürdüğünüz her damla kan sizin ayaklarınızın kaymasına neden olacaktır. Ayaklarınızın altındaki zemini de kaydıracaktır. Bunu bilin.” dedi.

“Sürecin başından beri hükümet de halkı kandırdı”

Sürecin başından beri hükümetin de halkı kandırdığını ifade eden Yapıcıoğlu, “PKK’nin silah bırakacağını söylediler. Seçim öncesine kadar da bu söylemi sürdürdüler. Biz inanmadık. Şimdi de, ‘PKK şehirlerde 80 bin silah dağıttı. Bu silahların nerelere saklandığını da tek tek, ev ev biliyoruz, hepsini toplayacağız’ diyorlar. Biz de soruyoruz: 80 bin keleşi son üç haftada mı depoladılar? Bu silahların tek tek nerede saklandığını madem biliyorsunuz ve toplayacağınızı söylüyorsunuz neyi bekliyorsunuz? Yüzlerce adrese operasyon yaptınız. Bu silahların kaç tanesini buldunuz? Bir de kandırıldıklarını, sürecin PKK tarafından istismar edildiğini söylüyor hükümet. Aslında kendilerini PKK mi kandırdı, yoksa hükümet adına süreci yürütenler mi kandırdı diye hesaplarını bir daha gözden geçirsinler. Her gün bir PKK yöneticisi çıkıp ‘bizim gündemimizde silah bırakmak yoktur’ şeklinde açıklama yaparken kulaklarını mı tıkadılar? Yoksa Pollyanna’cılık mı oynuyorlar?" dedi.

Yanaç: Halkımızın Yanındayız

Gazetemize toplantıda gündeme gelen konularla ilgili bilgi veren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, “ Son olaylarla ilgili görüş alış-verişinde bulunuldu. Erken seçim konusu masaya yatırıldı.  Ayrıca teşkilatlarımızın faaliyetleri değerlendirildi. Yeni süreçte partimize hayati önem düşüyor. Halkımız olup bitenlerden son derece muzdarip. Çatışmalı sürecin bir an önce son bulmasını istiyor. Parti olarak üzerimize ne düşüyor, halkımızın mutluluğu ve toplumsal barış için ne yapabiliriz, onu konuştuk. Parti olarak halkımızın saadet ve selameti için ne gerekiyorsa yapacağız.” İfadelerini kullandı. Haber merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *