image

Eski Hamam Sokağında lokanta işleten Yahya Elibol, her gün yapılan zamların etkisiyle hamam sokağında lokanta işleten esnaf olarak tek kaldı.

Hamam Sokağı lokanta esnafı Yahya Elibol yaşadıkları sıkıntıları anlattı, “Bu sokakta yaklaşık 25 yıldır esnaflık yapıyorum.  Pandemide bile bu kadar sıkıntı yaşamadık. Çünkü pandemide fiyatlar yüksek değildi. Şu an sattığımızın yerini dolduramıyoruz. Bir etin kilosu olmuş 160 lira. Dört beş yemek satıyoruz daha bir etin fiyatını çıkaramıyoruz. Eskiden bir buçuk yemek sattığımız zaman bir kilo et parası çıkıyordu. Şu an da esnafa 30 liradan yemek veriyoruz hala esnafın gücü yok alım gücü kalmamış.” dedi.

“HERKES EVDEN PATATES HAŞLAYIP GETİRECEK”

Esnafın yemek fiyatlarından dolayı lokantalardan yiyemediğini söyleyen Elibol, “Böyle giderse herkes evinden patates haşlayıp getirecek. Eskiden bu sokakta yaklaşık 7 lokanta vardı. Şimdi sadece biz kaldık. Her şey çok pahalı. Aldığımızın yerini dolduramıyoruz. Bir kilo pirinç 30 lira, bir teneke yağ olmuş 650 lira oldu. Esnafın derdi çok büyük. Vallahi hayata zor tutunuyoruz. Kiralarda yüzde 50 yüzde 60 üzerinde fiyatları atmış durumda. Eskiden çarşı kalabalıktı. Eczaneler vardı, bankalar vardı, çarşı baya bir kalabalığı vardı bizi kurtarıyordu. Şu anda eczaneler bankalar gitti park yeri yok esnaf olarak bütün arkadaşlar sıkıntı içindeyiz. O yüzden bu duruma bir el atılması lazım. Devletin olsun belediye olsun bu durumu bir kontrol altına almaları lazım.” diye söyledi. 


“KISA GÜNLERDE ESNAF ARKADAŞLAR BİRAZ DAHA GEÇ KAPATMALI”

 Kışın kısa günlerinde esnafında geç kapatmasını isteyen Elibol, “Günler zaten kısa, çarşı erken kapanıyor. Kuyumcular dört buçuk beş gibi gittiler mi kimse çarşıya uğramıyor. Çarşı hareketli olursa her açıdan canlılık olur. Esnaf arkadaşlarında biraz geç gitmelerini rica ediyorum. Çok erken kapatıyorlar.” dedi. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *