image

 

AK Parti Gercüş İlçe Danışma Kurulu toplantısında konuşan Uçar, HDP ve türevlerinin algı operasyonlarıyla bölgede Ak partinin kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

AK Parti Gercüş İlçe Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya, Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan Uçar,” Geçen seçimde alınan oy oranı bizlere biz hezimet oluşturmuştur. Türkiye genelinde yüzde 41 oy almamıza rağmen bunu bir hezimet olarak görüyoruz. Oysaki HDP 7 düvelin yardımıyla partisi yüzde onu geçmesiyle coşkuyla kutlamalar yaptı. CHP oy kaybetmesi halinde bile bunu bir başarı olarak gördü.  Oysaki Ak Parti yüzde 41 oy almasına rağmen gönül verenler üzüldü” dedi.

İŞİD’E DE PKK’YE DE KARŞIYIZ

Seçim Sürecinde HDP ve BDP özelikle bir algı operasyonu oluşturmaya çalıştıklarını belirten İl Başkanı Uçar, “Özelikle Cumhurbaşkanımızın Kobane’nin düşeceğini belirten sözü üzerinden yaptılar bunu. Cumhurbaşkanımızın iyi niyetle söylediği bu kelime çarpıtılarak halka öyle yansıtıldı. İşin iç yüzü Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziantep’te Suriyeli sığınmacıların kampında yaptığı konuşmada saklı. “ inşallah bu bayram evinizden uzak geçireceğiniz son bayram olur. Kim ne dese desin sizler bize yük değilsiniz sizler kendi isteğinizle evlerinize dönünceye kadar sizler bizim misafirlerimizsiniz.  Bunlar İslam adına  Allah’u ekber deyip Allah’u ekber diyenleri öldürüyor. Müslüman Müslüman’ı bu şekilde öldürür mü?” dedi Cumhurbaşkanımız. Türkiye İŞİD terör örgütüne karşı olduğu kadar PKK‘ya karşıdır. Burada Avrupa ve bütün dünyayı kobaniye karşı duyarlı hale getirmek için söylenen bir sözdür.  Bu tür haberlerde kaynak çok önemlidir. Sakın birkaç oy kaybı için bizlerin ağladığımızı ve üzüldüğümüzü sanmayın.” Şeklinde konuştu

SURİYELİLERİN ÇARESİZLİĞİNE AĞLADIK

 İktidara geldiğimizde onları Esed’e teslim edeceğiz diyen Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin insafsızlığına terk edilen 2 milyon Suriyelinin çaresizliğine ağladıklarına vurgu yapan Uçar, “ Oysa ağlaması gerek onlardı, Bizler kardeşçe yaşayalım diye barış masasına oturduk. Onlar ise terör yeniden hayat bulsun diye PKK yandaşlarına oy verdi. Bizler Şehitler gelmesin analar ağlamasın diye, onlar ise şehitlerin katillerine oy verdi. Bizler inancın sembolü olan başörtüsüne onlar ise başörtüsü sadece merdiven temizliği yapabilir diyenlere oy verdi” Diye konuştu.

“KOALİSYON KURULMUYORSA NEDENİ ÇÖZÜM SÜRECİDİR ”

Son zamanlarda bölgemizde cereyan eden operasyonlar çerçevesinde şunları dile getirmek istediğini kayıt eden Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, “Çözüm sürecinin tek sahibi Ak Parti ve yöneticileridir. Bugün eğer koalisyon hükümeti kurulamıyorsa bunun yine tek nedeni çözüm sürecidir. Çünkü Ak Parti çözüm sürecinden vaz geçmeyen bir partidir” Dedi.

SÜRECİ BİTİREN ONLARDIR

  Uçar açıklamasının sonunda, “MHP, Ak Parti çözüm sürecini ayaklar altına alsın bizler onlarla koalisyona varız diyorlar ama  Ak Parti’nin olmasa olmazı çözüm sürecidir.  Biz bu uğurda bedenimizi koyduk ve  baldıran zehiri bile olsa içeriz.  Bugün operasyonlar başlamışsa çözüm sürecini bitiren Ak parti değil, olaylara bakıldığında Suruç olayı sonrası, HDP ve BDP savunucuların operasyon olmamasına rağmen halkımız kendini korumak için silahlanmalı deyip halk savaşını başlatmak istediler. Seçimden bize oy verin kardeşlik iklimi doğsun diyordular. Batıda farklı bizim bölgede farklı bir siyaset öne sürüp eğer biz barajı geçemezsek bölgede kan gövdeyi getirecek savaşa hazırlıklı olun diye tehdit ile halkı korkutuyordular.  HDP ve BDP Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptığı konuşmayı batıda yapamıyor. Kendilerini onlara şirin gösteriyorlar. Selahattin Demirtaş bizim kandile söz geçirecek durumumuz yok. Operasyonlar başladıktan sonra müzakere ile çözemeyeceğimiz bir şey yok diyor.  İnsan ancak bu kadar kendisiyle çelişkileşir. Bir gün öncesinde kullandığı kelimeleri bir gün sonra inkar ediyor” İfadelerini kullandı. Vedat Aydın

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *