image

Okullarda seçmeli ders olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin tercih süresi 20 Ocak'ta sona eriyor. Seçmeli derslerde süreç devam ediyor. 20 Ocak'a kadar devam edecek süreçte Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatı ve Temel Dini Bilgiler gibi dersler seçilebiliyor.

Anne-babalara çağrıda bulunan Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Sütçü, “Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce başlatılan "Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum" sloganıyla din, ahlak ve değerler alanında seçmeli derslerin seçim süreci başlamıştı. Bildiğiniz gibi ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olan seçmeli dersler arasında; Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in hayatı ve Temel Dini Bilgiler yer alıyor. Bu fırsat kaçmamalı. Anne-babalar bu konuda öğrencileri yönlendirmeli” ifadelerini kullandı.

Dindar ve ahlaklı bir neslin yetişmesi için bu tercihin önemli olduğunu belirten Sütçü, “Çocukların erdemli, ahlaklı birer fert olabilmeleri için Kur'an eğitiminin, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrenmenin şart olduğunu veliler bilmeli. Bu derslerin seçimi çok önem arz ediyor. Herkesin bu hususta duyarlı davranarak bir an önce bu derslerin seçimi noktasında harekete geçmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz” dedi.

Seçmeli dersler için son başvuru tarihinin 20 Ocak 2023 olduğunu belirten Sütçü, öğrencilerin okul idarelerine başvurarak seçimlerini yapabileceklerini ifade etti. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *