image

Batman küçük Millet Meclisi’nin (kMM), basına açık olan “Yaşanan Süreci Değerlendirme” toplantısında çekim yapan İlkha muhabiri, moderatörlük yapan Batman Barosu Başkanı Av. Ahmet Sevim tarafından engellendi. Engellemenin HDP’ye yakın STK mensuplarının rahatsızlığından ötürü mü olduğu merak konusu.

Batman Küçük Millet Meclisi'nin (BkMM), ‘Ön Yargılar Giremez’ sloganıyla her ayın ilk pazar günü yaptığı toplantı son günlerde iç barışı tehlikeye atan gelişmelerin yaşanması üzerine ‘Yaşanan Süreci Değerlendirme’ konusu ele alınarak olağanüstü olarak basına açık basın toplantısı yaptı.

Konuk olarak Sağlık-Sen ve Batman Barosu’nun aralarında bulunduğu STK ve meslek odalarının katıldığı toplantı, Batman Barosu CMUK Uygulama Merkezinde Batman Barosu Başkanı Av. Ahmet Sevim’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 

Toplantı öncesi bir konuşma yapan BkMM Girişimcisi Cuma Gülcü, son günlerde iç barışı tehlikeye atan gelişmelerin yaşanması üzerine ‘Yaşanan Süreci Değerlendirmek’ için olağanüstü olarak toplandıklarını belirtti.

SANSÜRE TOPLANTIDAKİLER SESİZ KALDI

Daha sonra Batman Barosu Başkanı ve toplantı moderatörü Ahmet Sevim ile başlayan toplantı sırasında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla haber için görüntü çekimi yapan İLKHA muhabirine, toplantı basına açık olmasına rağmen moderatör Ahmet Sevim, bazı katılımcıların çekim yapılmasından rahatsız olduklarını ifade ederek çekim yapılmamasını istedi.

Basına açık olan toplantıda çekim yapılmasından rahatsız olunması akıllarda soru işareti bıraktı. Katılımcıların bu duruma tepkisiz kalması ise, toplantının neye ve kime hizmet ettiği sorularını akıllara getirdi.

BkMM Girişimcisi Cuma Gülcü yaşananlardan haberi olmadığını, muhabirin toplantı salonunu terk ettikten sonra fark ettiğini ifade ederek, yapılan hareketin yanlış olduğunu söyledi.

SANSÜRÜ ESEFLE KINIYORUZ

Batman küçük Millet Meclisi’nin (kMM) basına açık olan “Yaşanan Süreci Değerlendirme”  toplantısında bulunan HDP’ ye yakın STK mensuplarının rahatsızlığından ötürü mü Baro başkanının böyle bir tavır takındığı merak edilirken, basın mensuplarına yönelik yapılan bu tür sansürleri kabul etmeyerek  esefle kınıyoruz. Yunus Bozdaş

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *