image

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Masa başı Tatbikatı Vali Yardımcısı Cihat ARIK başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.


Toplantıya; Vali Yardımcısının yanı sıra İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Fevzi BAKIR, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından oluşan 26 Hizmet Grubu yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı. Masa başı tatbikatın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı;    Batman Afet Müdahale Planının uygulanabilirliğini artırmak, ana çözüm ortağı kurumlarda farkındalık oluşturmak ve planda oluşabilecek eksiklikleri tespit etmek amacıyla Masabaşı Plan Tatbikatı düzenlendiğini ifade etti.
Daha sonra söz alan İl Müdürü Fevzi BAKIR'ın TAMP hakkında yaptığı sunumda “TAMP ile Ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekte afet ve acil durumlara müdahalede afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasına ait müdahale planlamasının yapılması amacıyla hazırlanan İl Afet Müdahale Planlarının işlerliğinin ve uygulanabilirliğinin test edilmesi, ana ve destek çözüm ortağı kurum ve kuruluşlar ile hizmet grupları arasında uyum, işbirliği, dayanışma ve koordinasyonun sağlanması, varsa eksikliklerin ve aksaklıkların tespit edilmesi amacıyla bölgesel ve il bazında en az biri masa başı olmak üzere tatbikatlar düzenlenmesi öngörülmüştür” dedi.  

Sunumun ardından TAMP’da görev alan diğer Kamum Kurum ve Kuruluşlarından oluşan 26 adet hizmet grubu yöneticileri, oluşturulan senaryo gereği görev ve sorumlulukları doğrultusunda yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *