image


Tarım İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğün Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Sason ilçelerinde 19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında Bakanlığın Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe Programları’yla ilgili bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Toplantıya İlçe Müdürleriyle Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdoğan Avcı ile teknik personeller; Mehmet Özbayhan, Mehmet Şah Tunç, Ertan Bayram, Murat Karaalp; çiftçi ve yetiştiriciler katıldı.

Bilgilendirme toplantıları kapsamında % 50 hibe destekli Bakanlığı programlarından; “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar” ve “Makine-Ekipman Desteği” konularında vatandaşlar bilgilendirildi. İlçe Müdürlükleri bünyesinde organize edilen toplantılarda Bakanlık tarafından çiftçilere hibe kapsamında verilecek olan 64 adet makine ekipman hakkında bilgi verildi. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık konularında ahır-ağıl inşaatı ve müştemilatları ile hayvancılıkta barınak olarak kullanılan çadır ile ilgili bilgiler verildi. Ekonomik Yatırımların son başvuru tarihi 10 Şubat2023, makine ekipman desteklemelerinin son başvuru 20 Ocak 2023 olduğu bildirildi. Toplantı katılımcıların proje başvuruları hakkındaki sorularının cevaplanmasıyla sona erdi. Beş İlçesinde gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına toplam 210 çiftçi ve yetiştirici katılım sağladı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *