image

Beş yıl önce Batman-Hasankeyf Karayolu girişinde açılan Batman Ek Sanayi Sitesi’nin camisiz olması, sanayi esnafını harekete geçirdi.

Cami için sanayi idarecisinden yer tespiti yaptıktan sonra sanayi esnaflarından Feyyaz Durmaz ile Hasan İrinal beraber caminin temel kazma işine başladı. Daha sonra sanayi esnafından para toplayan Durmaz ve İrinal, caminin kaba inşaatına da başladılar. Ama topladıkları para yetersiz kaldığından hayırseverlerin yapacakları yardımları bekliyorlar.  

 

Konu hakkında görüştüğümüz sanayi esnaflarından Feyyaz Durmaz, “Yaklaşık beş senedir Ek Sanayi Sitesi’ne geldik. Burada bir camimiz yok. Cami yapımı için girişimlerde bulunarak sanayi esnafından para topladık. Topladığımız para yetmediğinden dolayı hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Sanayide camimiz olmadığından çok sıkıntılar yaşıyoruz. Cuma günleri bize cami olarak en yakın olan Bayındır Mahallesi’nde bulunan Ayhanlar Camiine gitmek zorunda kalıyoruz. Burası da sanayi esnafına uzak kalıyor. Bu sebeplerden dolayı sanayide cami yapılmasını gerekli gördük ve yapımına başladık.” dedi. ilkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *