image

Fetih programının açılış konuşmasını AGD Batman Şube Başkanı Abdürrahim Demirtaş yaptı. Demirtaş konuşmasında,Anadolu Gençlik Derneği öteden beri şuurlu, sorumluluklarının farkında, Allah rızası için gayret gösteren bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan bir kuruluştur. Yaptığımız çalışmalar dünyaya, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin, bir arada yaşama kültürünün ve adaletin tesisinde gayret eden bir gençlik oluşturmanın çabasıdır.” Dedi.

Demirtaş, “Yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini,  aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ediyoruz. Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız.” Dedi. 

Demirtaş şunları söyledi: “Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da tüm Türkiye’de, 81 şubemizde yüzlerce noktada icra edilmektedir.” M. ŞERİF DURMAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *