image

İntihar olaylarının temel sebeplerine değinen eğitimci yazar Kenan Çaplık, “Son dönemlerde Batman’ımızda artan intihar olayları ve intihar girişimleri bizi ciddi anlamda endişelendirmektedir. Bunun birçok sebebi vardır. Bunun en başta gelen sebebi ise gençlerimizin maneviyattan yoksun bir şekilde yetişmeleri ve sebebi de eğitim sistemi ile alakalı olmasıdır. Eğitim sistemimiz maalesef seküler kodlarla kodlanmış. Maneviyat eğitim sisteminden çıkarılmış. Dolayısıyla gençlerimizde büyük bir manevi boşluk ve manevi eğitimin eksikliği söz konusudur. Bunu önüne geçilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde gençlerimiz hızlı bir şekilde adeta bir girdaba yuvarlanır gibi boşluğa yuvarlanmakta ve maneviyatsızlıktan dolayı intihara teşebbüs etmektedir.” diye aktardı.

“SOSYAL MEDYA İNANÇSIZLIĞI, İBADETSİZLİĞİ POMPALIYOR”

Sosyal medyanın özellikle gençlerde oluşturduğu tahribata dikkat çeken Çaplık, “Bunu besleyen sebeplerde vardır. En başta geleni bugün artık sosyal medyanın bütün herkesi kasıp kavurması. Sosyal medyanın adeta inançsızlığı, ibadetsizliği pompalamış olmasıdır. Maneviyatın olmadığı bir sosyal medyanın gençlerimizi bir girdap gibi yutacağını bilmemiz gerekmektedir. Bununla beraber televizyon dizileri ve çevre olumsuzlukları da gençlerimiz üzerinde olumsuz etki bırakmaktadır. Bu çerçevede olaya baktığımızda eğitim sistemimizin dindar bir nesli yetiştirmek üzere yeniden ele alınıp düzenlenmesi acilen bir gereklilik olmaktadır.” dedi.

“NESİLLER DİNDEN, ÖRF, ADET VE GELENEKLERİNDEN UZAKLAŞIYOR”

Bu tür olayların önünün alınması için uyarılarda bulunan Çaplık, “Bir diğer hususta elbette sosyal medyanın düzenlenmesi içeriklerinin uygun hale getirilmesi ile ilgili ilgili kurumların çok daha hassas ve bu hususta tedbir almaları ciddi önem arz etmektedir. Aksi takdirde dindar bir nesil değil belki de dinden tamamen uzaklaşmış, dini hayatımızdan tamamen çıkarmış bir nesil karşımıza çıkacak ki bunun içinde intiharlar, ahlaksızlıklar toplumumuzun örf ve adetlerine milli ve manevi değerlerimize yakışmayan görüntülerin artması muhtemeldir. Bunun için yetkililerin acil çözüm bulması gerekmektedir.” diye söyledi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *