image

Önce insan öncelik adalet şiarıyla yola çıktıklarını hatırlatanYapıcıoğlu, adaletin her şeyin merkezinde olması gerektiğini söyledi.

Siyasilerin, herkesten daha fazla adil olması gerektiğini vurgulayanYapıcıoğlu, “Ama maalesef adaletin en az uğradığı semt siyasettir. Siyasetsemtine fazla uğramaz niye Çünkü hep şunu görürüz; birisi bugün bir yerdekonumlanmıştır ve bir şeyi bembeyaz, bir başka şeyi simsiyah gösterir ama aynıkişi yarın öbür gün durduğu yeri değiştirir daha önce bembeyaz dediğinesimsiyah der, daha önce de bembeyaz dediğine de simsiyah der. Halbuki aslındadeğişen o bahsettiği siyah veya beyaz olarak tarif ettiği şey değildir. Değişenkendisidir, kendi konumudur, kendi bulunduğu yerdir. Kendi bulunduğu yerdeğişince sanki dünya değişmiş gibi ağız değiştiriyor. Bu da siyasete olangüveni sarsıyor. Bu doğru bir şey değil. “dedi.

“SİYASETİN ÜSLUBU ÇOĞU KEZ HAKARETE KAÇIYOR”

Siyasetteki üslubun yanlışlığına işaret eden Yapıcıoğlu, “Maalesef bugünsiyasetin üslubu çoğu kez hakarete kaçıyor, eleştiri sınırlarını aşıyor. Birşeyi eleştirebilirsiniz, bir fikre katılmayabilirsiniz, bir uygulamayı yanlışbulabilirsiniz ama bu size o fikir sahibi de ya da o işi yapan insana hakaretetme hakkını vermez, vermemeli. Biz istiyoruz ki siyaseti nezih ve düzgün bir üsluplayapalım ve kendi dilimizde kendi milletimizin diliyle yapalım. Yani öyle birdil ve cümleler kuralım ki o kurduğumuz cümleler halk tarafından anlaşılsın.”diye konuştu.

Yapıcıoğlu, “Eğer siyaset millet için yapılıyorsa o zaman biz diyoruz kibizim çok köklü bir tarihimiz var, bizim çok güçlü bir medeniyetimiz var. Bizkendi tarihimizden, medeniyetimizden, örfümüzden gelen kavramlarımızla,terimlerimizle, kelimelerimizle biz bu siyaseti yapalım. Ben başkasının dili,kültürü, örfü, hatta kanunlarıyla bu memlekette iş yaparsam Müslümanmahallesinde salyangoz satmış olurum.” diye ekledi.

AHLAKİ VE İNSANİ DEĞERLERİMİZ HEPİMİZİ BİR ARADA TUTMAYA YETERLİDİR

Yapıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “ Ben inanıyorum ki eğer bizibiz yapan değerlerimizi, bizi bir arada tutan ortak değerlerimizi siyasetsahnesine, siyaset mahallesine de taşıyabilirsek, siyaset de o değerlere saygıçerçevesinde yürürse ve kendi kavramlarımızla konuşmayı başarabilirsek veüslubumuzu düzeltirsek bütün bir millet hep buradan kârlı çıkacağız inşallah.Bunun için de milletimizin değerlerini siyaseti taşıma noktasında bir gayretortaya koyuyoruz. Bunu yaparsak inşallah, bugün belki birbirine iyi gözlebakmayan, birbirine karşı yumruğunu sıkan, birbirine karşı dişlerini sıkaninsanlarımız aslında yüzlerce ortak yönümüzün yanında farklı 3-5 noktanın kavgave çekişme sebebi olmaması gerektiğini görecektir. İnsanlar bazı konulardafarklılaşabilirler, bu doğaldır. Ama bizi biz yapan değerlerimiz ortaktır,bizim ahlaki ve insani değerlerimiz hepimizi bir arada tutmaya yeterlidir. Amabirileri siyaset adı altında insani, manevi ve ahlaki değerlerimizi hedefekoyup onları ortadan kaldırmaya çalışıyorsa onun bu millete verebileceği hiçbirşey yoktur, hatta belki en büyük kötülüğü o yapıyor.” HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *