image

Her yılbaşında düzenlenen Milli Piyango çekilişi adı altında oynatılan kumar halkın dini değerleriyle oynamakla birlikte toplumu kumara ve harama sevk ediyor. Ülke geneli oynatılan kumara Batman halkı tepki gösterdi.

 Milli Piyango denilen kumardan halkın uzak durması gerektiğini söyleyen Muhammed Enes Söğüt, “Maalesef Müslüman kardeşlerimiz aldanıp kumar günahını işleyip, o haramı işliyorlar. Nimet abla dedikleri kişinin arkasında sıraya giriyorlar. Gel gör ki haram olduğunu bile bile alıyorlar. Toplum olarak büyük bir sıkıntı var. Her milli piyango çekilişi gelince bizim toplumumuzda bir kereden bir şey olmaz denilerek tekrar alınıyor.” diye aktardı.

“BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ”

Milli piyangonun kumara alıştırdığını vurgulayan Söğüt, “Hâlbuki bazen sosyal medya platformlarında görüyoruz. Bazen soruluyor. Karşıma çıkan bir videoda ben şuna şahit oldum: Denildi ki işte milli piyangoyu şu an aldınız. Aldıktan sonra ne yapacaksınız deniliyor. Bunu yapacağım, şöyle yapacağım, söz Müslümanlığa gelince bir nevi vicdan rahatlatma olarak, cami yaptıracağım, vakıflara, derneklere, hayır kuruluşlarına vereceğiz diyorlar. Aynı videonun devamında ise bir dürüm gibi bir şey ikram ediyor. Bu size hediyemdir. Etinde domuz eti olduğunu söylüyor. Ben domuz eti yemem haram diyor. Peki o haramsa milli piyango ne oluyor. İnsanın düşünüp tefekkür etmesi lazım. Toplum olarak çok sıkıntıdayız.” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN RIZKINI HEBA ETMEYELİM”

Bilet almakla hiçbir şey kazanmayacaklarını söyleyen Ömer Çelik, “Halkın büyük rağbet ettiği bu kumar çeşidi toplumu ifsat etmekle birlikte çoluk çocuklarının rızkını bir hiç uğruna kurban ediyor. Allah bunu yasakladıysa muhakkak insan bunu yaptığında zarar edecektir. Çünkü Allah insana faydalı hiçbir şeyi yasaklamaz. Muhakkak bir biletle bile olsa herkes evine cehennemden bir parça koymuş olacak. Allah için kendilerini ve ailelerini bu haramdan uzak tutsunlar.” diye söyledi.  

Vatandaşlardan bilete verecek paralarını hayırda kullanmaları tavsiyesinde bulunan Çelik, “Özellikle Milli Piyango bileti alıp ben kazandığımda vakıf açacağım, cami yapacağım, okul inşa edeceğim ve hayır işi yapacağım diyenler eğer bu dediklerinde samimilerse bilet parasını hayır kurumlarına vakıflara versinler. Kesin bir şekilde diyebilirim ki hem dünya da hem de ahirette kazanacaklar. Bundan şüpheleri olması. Duyduğuma göre çeyrek bilet 50 lira. Düşünsenize bin kişi 50 lirasını bir yardım kuruluşuna veriyor. 50 bin lira yapıyor. Karnı aç 50 ailenin bir aylık erzak parası. Halkımızı bu konuda maneviyatlarını korumaya ve ülke geneli yapılan bu harama düşmemelerini konusunda uyarıyorum.” dedi.

“ALLAH YASAKLADIĞI İÇİN ALMIYORUM”

Allah’ın yasaklarını çiğneyerek bir şey elde edemeyeceklerini vurgulayan İbrahim Saka, “Milli piyango haramdır. Dinimizce haram sayılıyor. Dinimizce yasaklanmış. O yüzden almıyorum. Milli piyango kumar olduğu için kumara sevk ettiği için Allah tarafından yasaklanmıştır. Allah’ın yasaklarını çiğneyerek ne dünyada ne de ahirette bir şey elde edemezler. Diyelim ki kazandı o parayı her yıl birileri kazanıyor ama dünyalıkta ahretlikte hiçbir faydasını görmüyorlar. Hatırlıyorum birkaç kere üst üste kazanan bir ayakkabı boyacısı vardı her kazandığında parayı alıyor bir süre sonra parası bitince ayakkabı boyacılığına geri dönüyordu. Kumarın hiç kimseye bir faydası yok.” diye aktardı. (VEYSİ GÜLTEKİN)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *