image

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay’ın "Senaryo Yazımı" dersinde müfredat dışına çıkarak Hazreti Peygambere (s.a.s.) hakaretler savurduğu ortaya çıktı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne dini inançlarına ve Peygamber efendimize (s.a.s.) hakaret edildiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını belirten bir grup öğrenci 7 Aralık 2022 tarihinde şikâyet dilekçesinde yapılan hadsizliği dile getirdi. Haberde yer vermeye haya ettiğimiz bu edepsizliğe tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepkiler sonucu hakkında soruşturma başlatılan akademisyen Kutay’a tüm Müslümanların tepki vermesi istendi.

 İTTİHAD-UL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Ali Altun, bütün Müslümanların bu hadsizliğe tepki göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Altun, “Sevgili Peygamberimize (s.a.s.) yapılan hakaretleri kesinlikle Müslümanlar olarak kabul edemeyiz. Peygamberimiz (s.a.s.) bizim için kutsal bir değerdir. Müslümanlar olarak tepkimizi her vesileyi kullanarak ortaya koymamız lazım. Peygamberimizi tarih boyunca birçok kesim tarafından saldırıya maruz kalmış ve Müslümanlar canları pahasına da olsa sevgili peygamberimizi müdafaa etmek değerlerini korumak için tepkilerini ortaya koymuşlardır. Bunun örnekleri tarihte çoktur.” dedi.

“HAZRETİ PEYGAMBER MÜSLÜMANLARIN KIRMIZIÇİZGİSİDİR”

Hazreti Peygamberin Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu ifade eden Altun, şöyle devam etti:

“Maalesef bu son yapılan üzüntü ile karşıladığımız Peygamber efendimize yönelik hakaret içeren sözlerden dolayı da bütün Müslümanları tepkilerini ortaya koymaya sevgili Peygamberimizi müdafaa etmeye, ona olan bağlılıklarını ortaya koymaya davet ediyoruz. Peygamber aleyhisselam bizim ortak değerimizdir. Kıyamet gününe kadar hidayet rehberimizdir. Bizim için kırmızı çizgimizdir diyebileceğimiz bir tarzda bir kıymete haizdir. Bu nedenle tüm sivil toplum kuruluşları, duyarlı Müslümanları, ümmetin bütün bilinçli şuurlu neslini sevgili peygamberimize karşı yapılan bu edepsizce açıklamalara karşı tepki vermeye davet ediyoruz. Biz bugün peygamberimize sahip çıkmazsak, acaba ne zaman sahip çıkacağız? Bu tür peygamber düşmanlarına karşı tepkimizi en üst düzeyde ortaya koymadığımız zaman bunlar da cesaret alıyorlar. Ve kutsallarımıza, değerlerimize alenen hakaret ediyorlar. Bundan dolayı peygamberi müdafaa etmek bütün Müslümanların sorumluluğudur. Ortak bir görevdir.”  

“BÜTÜN KESİMLERİ ORTAK TEPKİ VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

Molla Ali Altun son olarak şunları kaydetti: “Peygamberizin (s.a.s.) bizim nefsimizden daha öncelikli olduğunu Allah Teala Kur’an-ı Kerim’de beyan ediyor. O zaman nefsimizden daha öncelikli daha kıymetli, daha değerli bildiğimiz sevgili Peygamberimizi inciten bu insanlara karşı şiddetli bir tepki vermemiz lazım. Eğer Müslümanlar peygamberlerine sahip çıkacak kadar bile bir imana sahip değillerse o zaman oturup ağlamamız lazım. Yani bir şekilde tepkilerimizi ortaya koyma zamanıdır. Gençlerimizi, özellikle sivil toplum kuruluşları, duyarlı Müslümanları, ümmetin önderlerini, rehberlerini, adillerini, medreselerini bu konuda ortak bildiri, ortak açıklama, ortak tepki vermeye davet ediyoruz. Bunun tam zamanıdır diye düşünüyoruz.” EKREM GÜLŞEN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *