image

BBC Türkçe’ye demeç veren HÜDA PAR yetkilisi çözüm sürecinde devletin de PKK’nin de savaşa hazırlandığını, ayrıca bu süreç zarfında Hizbullah camiasının görmezden gelindiğini söyledi.

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Kürdistan’daki gelişmelerle ilgili BBC Türkçe’ye önemli açıklamalarda bulundu. Röportaj şeklindeki açıklamadan bazı bölümler şöyle:

Çözüm sürecinde her iki taraf da savaşa hazırlık yaptı

Kürtlerin HDP'den, PKK'den farklı siyasi partileri, camiaları, örgütleri, sivil toplum kuruluşları kanaat önderleri var.Bunlarla, farklı kesimlerle görüşülmesi gerekir. Hükümet bunu yapmadı.Çözüm sürecinin kırılma noktası size göre diğer Kürt siyasi hareketleriyle görüşülmemesi mi oldu?Birincisi bu. İkincisi, PKK'nin samimi olmadığını gördük. Karşılıklı güvensizlik söz konusuydu.Kalekolların, askeri yolların yapılması PKK tarafından eleştirildi. Hükümet açısından da, çözüm süreciyle beraber PKKli unsurları ülke dışına çıkması gerekiyordu, onlar da çıkmadı.Aksine çözüm sürecinde, bu iki buçuk yıl içerisinde hem devlet hep PKK bir sığınak, bir hazırlık yaptı.Ama PKK'nin dağdaki militanlarını ilçelere, şehir merkezlerine kaydırması, şehir içinde örgütler kurması ve bunları silahlandırması, 6-8 Ekim olaylarına, Suruç olayına, şu an için içinde bulunduğumuz ortama bir hazırlıktı.”

BÖLGEDEKİ İSLAMİ YAPIAR GÖRMEZDEN GELİNDİ

 

“Çözüm sürecinin baş mimarı Yalçın Akdoğan ve Beşir Atalay'dı. Akdoğan ve Atalay'ın bölgede daha önce buna benzer yaptığı toplantılara İslami muhalefeti çağırmaması art niyetlidir. PKK gibi güçlü, örgütlü bir teşkilat olan Hizbullah camiasını, veya yüzlerce sivil toplum kuruluşunu bünyesinde bulunduran Peygamber Platformu'nu görmezden gelmesi, özellikle çağırmaması, gidip PKK'ye yakın sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmesi yanlıştır. Hükümet adil olma vasfını tam olarak yerine getirememektedir.” Haber merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *