image

 

 BİZDE KAYITLI 11 BİN YOKSUL VAR

Durumu iyi olan herkesi Umut Der vasıtasıyla kurban vermeye davet eden Umut Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı İzzeddin Ekinci, “ Gerçekten muhtaç olan binlerce ailenin kaydı var bizde.  9700’ü Batmanlı, 1000’i Suriyeli ve 200’ü de Afganlı olmak üzere 10900 muhtaç aile bizde kayıtlı. Belki de sadece bayramlarda kırmızı et yüzü gören bu muhtaç kardeşlerimizin, çocuk ve bacılarımızın bayramda yüzlerini güldürmek, az da olsa onlara bayramı yaşatmak bizim için bayramların en büyüğüdür. Biz Umut Der olarak bayramımızı yoksul kardeşlerimize et dağıtarak kutlayacağız.” Dedi.

KURBAN SAHİPLERİ KESİM VE DAĞITIMA KATILABİLİRLER

Bayramın birinci günü kesim, ikinci günü de poşetleme yapacaklarını söyleyen Ekinci, “ İnşallah bayramın dördüncü günü kurban etlerini dağıtacağız. Kurban sahibi vatandaşlar kurban kesiminde ve dağıtımında hazır olabilirler. Biz kesinlikle yoksulun ideolojisine, fikriyatına bakmıyoruz. Yeter ki yoksul olsun. Ona yardımda bulunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

HER AY 20 AİLEYE YARDIM EDEN GÖNÜLLÜLERİMİZ VAR

Umut Der olarak halkın gönlünde taht kurduklarını, kendilerine yönelik teveccühün her geçen gün arttığını belirten Ekinci, “ Batman’da geniş bir organizeye sahip tek yardım kuruluşuyuz. Bazı gönüllülerimiz tek başlarına her ay onlarca aileye bakıyorlar. Mesela ismini vermek istemeyen bir gönüllümüz var. Bir yıldan fazladır her ay 20 aileye yardım ediyor. Kısacası derneğimiz yoksullarla hayırseverler arsında köprü olma görevini en güvenilir şekilde yapan bir dernektir.” Dedi. 

Şeyhmus Toprak

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *