image

BATMAN İŞKUR Öncülüğünde 7 STK desteği ile 2015 yılı başında hayata geçirilen ve Türkiye’de ilk olan “Bin Genç Bin İşveren İstihdamda buluşma Projesi” ilk altı ayda 957 katılımcı ile rekora koşuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman İŞKUR Müdürü Besim EVİZ Kamu Kurumlarında proje yapmanın önemini vurgulayarak, proje ile çalışmaların daha koordineli yürütüldüğünü proje sayesinde yılsonu hedeflerinin ilk altı ayda gerçekleştirdiklerini bununda sevindirici olduğunu ifade etti.

6 AYDA 957 KATILIMCI

EVİZ, “ 2015 yılı başlarında İl Müdürlüğümüzün öncülük ettiği ve Batman Üniversitesi, BATSO, Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanlığı, MÜSİAD Batman Şubesi, TÜMSİAD Batman Şubesi ve Birlik Vakfı Batman Şubesinin destekleri ile hayata geçirdiğimiz “Bin Genç Bin İşveren İstihdamda buluşma Projesi” ile 957 gencimizi iş hayatı ile buluşturduk.  Gerek Mezun durumda olsun gerekse halen Üniversitede  Aktif olarak öğrencilikleri devam eden meslek edinmiş veya edinme aşamasındaki genç kardeşlerimizin meslekleri ile ilgili bilgi ve tecrübe kazanmaları için 6 ay boyunca kendilerine staj imkanı sunmaktayız.  “ dedi.

AYLIK 1000 TL ÜCRET

 Projeye katılan öğrencilerin aylık bir milyar kazandıklarını belirten EVİZ, “ En az 2 sigortalı çalışanı bulunan işyerlerinde uygulanan ve işverene hiçbir maliyeti olmayan programa katılacak 15 yaşını tamamlamış işsizler ve üniversite öğrencileri, hem bir meslek ile ilgili deneyim kazanırken hem de günlük 38,48 TL olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde 1.000 TL gelir elde edebilmektedir. Program sonunda kendilerine işbaşı eğitim programına katılım sertifikası veriyoruz. Ayrıca işverenlerimiz bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse de imalat sektöründe 42 diğer sektörlerde 30 ay boyunca işveren sigorta primleri biz ödüyoruz. Projenin amacına ulaşmasında katkı veren başta işverenlerimiz olmak üzere; Üniversitemize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve emek sarf eden tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı. Davut Başaran

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *