image

Kaymakam METE; Çölyak hastalığının belli bir tedavisinin olmadığını, bu hastalığı taşıyan kişilerin ömür boyu diyet yapmaları ve önerilen gıda maddelerinden tüketmeleri gerektiğini, "Çölyak hastaları içerisinde glüten olan hiçbir şeyi tüketemediklerini ifade etti.

Kaymakam Mete, “Çölyak Hastalığına farkındalığı arttırmak amacıyla yapılacak çalışmalara bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız.  Özellikle ilçemizde ikamet eden Çölyak hastası vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylıkla idame ettirebilmelerini sağlamak ve duyarlı olmak hepimizin görevidir dedi. Hem okullarımızda hem de hanelerde bu konuyla alakalı aksiyon planımızı hazırlayarak devreye sokuyoruz. İlçe Toplum Sağlığı Merkezimizin koordinesinde süreci takip edecek ve destek olacağız.” Dedi.

Hastalık hakkında da bilgi veren Kaymakam Mete, “Çölyak hastalığı nedir;  Besinlerdeki buğday, arpa ve çavdarda bulunan glüten adlı bir proteine karşı hassasiyet ile ortaya çıkar. Bir bağışıklık sistemi hastalığıdır ve her yaşta görülebilir. Özellikle velilerimizin bu konudaki hassasiyetli bilgi paylaşımını beklemekteyiz.” İfadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *