image

Ulaşım Hizmetleri’ne alınan 2 elektrik ustası ve 3 boya ustası, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nde göreve başlayan 3 kaynak ustası ve 3 sıhhi tesisat ustası, Fen İşleri Müdürlüğü’ne alınan 5 iş makinesi operatörü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne alınan 41 otobüs şoförü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne yeni alınan 40 beden işçisi olmak üzere toplam 97 personel, Belediye Konferans Salonu’nda sınavlı eğitime tabi tutuldu.

Eğitim öncesi konuşan Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Şirin Yavuz: “Sizler bundan böyle özel sektör çalışanı değil Batman Belediyesi’nin birer çalışanısınız. Kamu yararına yapılan tüm iş ve işlemlerde öncelik iş ahlakı ve iş disiplinidir. Kazaların önüne geçmek, meslek hastalığına yakalanmamak için sizlere anlatılan bilgi ve kültürü önemsemelisiniz. Bugün itibariyle girişleriniz yapıldı. Batman Belediyesi’nin en üst yöneticisi Sayın Valimizdir. Ardından Belediye Başkan Yardımcıları, Müdürler, Amirler, Çavuşlar ve Formenler gelmektedir. İşinize uygun olarak iş elbisesi ve koruyucu donamlı kıyafetler verilecektir. Bu kıyafetler sizleri kazalardan koruyacaktır. Kurallara riayet ettiğiniz takdirde sizler de bizler de sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ederiz” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İslam Baznabaz, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve mesleki hastalıklar, iş yerinde risk etmenleri, elektrik tehlikeleri, riskleri ve korunma önlemleri, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, yangın ve yangında korunma, tahliye ve kurtarma gibi konular hakkında uygulamalı bilgiler paylaştı. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *