image

MÜSİAD Batman Şubesi, kentimizde önemli bir sektör haline gelen tekstile yönelik yatırımların daha da artması ve bazı tekstil fabrikalarının açılışı için bir zirve düzenledi. Özel bir konferans salonunda düzenlenen zirveye Vali Ekrem Canalp, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, MÜSİAD Batman Şube Başkanı Alaadin İraz, tekstil sektöründe yatırım yapan iş adamları ve kalabalık bir misafirler topluluğu katıldı.

Üç tekstil fabrikasının açılışının yapıldığı etkinlikte daha sonra zirve için konferans salonuna geçildi. Alaaddin İraz’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte zirvede Vali Ekrem Canalp, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir birer konuşma yaptılar.

Zirvede konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Tekstil imalatçılarının tam kapasite işlerine odaklandıkları bir dönemden geçiyoruz. Gerek üretim maliyetleri gerek dış pazarlara yakınlık, gerekse Çinli üreticilerin artan iç talebi sebebiyle kendi pazarlarını tercih etmeleri, ülkemizi bu yarışta bir adım öne çıkarmaktadır. Tekstil sektöründe yeni atılımlar yapmak için tüm şartlara sahibiz.” Dedi.

Asmalı, “Ar-Ge ve tasarım yatırımlarını daha da hızlandırmalı, dijitalleşmenin odağında markalaşma sürecine odaklanmalıyız. Bu süreç zarfında sürdürülebilirliği de elden bırakmadan, atık yönetimi ve enerji verimliliğine de gereken hassasiyeti göstermeliyiz.” Dedi.

Asmalı konuşmasının sonunda, “Bu zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen MÜSİAD Tekstil sektör kurulu başkan ve yönetimine, ev sahibimiz Batman şube başkanımıza ve yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Diyerek zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *