image

Birkaç yıl önce Suriye’deki savaştan kaçıp ülkemize sığınan Üsame Şafii adlı muhacirin örnek davranışı hem duygulandırıyor hem de vatandaşların takdirini kazanıyor. İlerlemiş yaşına rağmen yaz kış demeden elindeki ilkel malzemeleriyle ilimizdeki caddeleri dolaşan Şafii, gördüğü bozuk, delik veya kırık yerleri hiçbir karşılık beklemeden tamir ediyor.

Bu işi Allah rızası için yaptığını belirten yaşlı adam, “ Hiç kimseden bir beklentim yok. İmkânım ve sağlığım el verdiği müddetçe Batman halkına hizmet etmek istiyorum. Batmanlılar kardeşleri olarak bizleri bağırlarına bastılar. Bizi kucakladılar. Ben de imkânım nispetince kardeşlerime hizmet etmek istiyorum” dedi.

Hayatında hiç evlenmemiş ve yalnız yaşayan Şafii, “ Zamanın var. Beni bekleyen bir ailem de yok. Elime malzemelerimi alıp dolaşıyorum. Cadde cadde geziyorum. İnsanları rahatsız edecek bir delik, kırık veya bozuk yer görünce tamir ediyorum” ifadelerini kullandı.

Suriyeli muhacirin bu örnek davranışından ötürü takdirlerini belirten vatandaşlar, “ Başka bir ülkeden gelmiş ama burasını vatanı gibi görüyor. Batmanlılara hizmet etmekten mutluluk duyuyor. Bu durumun dillerimizin, ırklarımızın farklı olmasının hiç önemli olmadığını, din kardeşliğinin bizi bir araya getirip kaynaştırdığını gösteriyor”  ifadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *