image

Antibiyotiklerin yanlış kullanımında insan sağlığına önemli derecede zarar verdiğini vurgulayan Kemeç, antibiyotik kullanımının kesinlikle hekim kontrolünde yapılması gerektiğini ifade etti.

Bilinçsiz antibiyotik kullanımının günümüzün ciddi sorunlarından biri olduğuna işaret eden Kemeç, "Bilinçsiz antibiyotik kullanımında en büyük sorun tabi ki antibiyotik direncidir. İnsanoğlu ne kadar bilinçsiz kullanırsa vücudu o kadar antibiyotiğe direnci azalır ve diğer mikroplardan ve enfeksiyonlardan daha çok etkilenir. İyileşmesi de çok gecikir. Antibiyotik direnci çok bilinçsiz kullanıma bağlıdır. Antibiyotik bilinçsiz ve kontrolsüz kullanıldığında o antibiyotik grubuna bağlı vücut iyileşmeye yanıt vermiyor." dedi.

"ANTİBİYOTİKLER UZMAN HEKİMİN KONTROLÜNDE KULLANILMALI"

Uyarılara rağmen halen birçok insanın gereksiz yere antibiyotik kullanmaya devam ettiğini kaydeden Kemeç, şöyle devam etti: "Özellikle tezgâh altı ilaç alımlarında, hasta evinde annesine, babasına veya bir yakınına ait ilacı kullanmasında ve önüne gelen her ilacı kullanması durumunda antibiyotik direnci ortaya çıkabiliyor. Antibiyotik direncini engellemek için hastaları bilinçlendirmek lazım. Hastalar uzman hekimlere başvurması lazım. Antibiyotikler kesinlikle uzman hekimin kontrolünde kullanılması gerekiyor."(İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *