image

Diyabet hastalığının sakatlıklara, kimi zaman ise ölüme bile neden olabildiğine işaret eden Uzman Doktor Soylu, bu hastalığa karşı gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.

İnsülin direnci, tespiti ve tedavisine ilişkin bilgiler aktaran Soylu, insülin direncinin vücutta insülin olduğu halde insülinin yeterince doku ve organlara etkisini gösterememe durumu olduğunu belirtti.

İnsülin direncinin bilinen bir hesaplama ve akademik yönteminin olduğunu ifade eden Soylu, "Ama pratik olarak hastalarımızı değerlendirirken geçmiş öyküleri, ailede diyabet olup olmaması, obezite hastalığının varlığı ve yokluğu, kişinin diyet alışkanlıklarıyla beraber eşlik eden kolesterol yüksekliği, tansiyon yüksekliğiyle beraber teşhis kararı vermekteyiz." dedi.

"Hastalık sürekli takip edilmeli"

İnsülin direncinin tedavisinde hem medikal hem de yaşam tarzı denilen yöntemlerin bulunduğunu söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Tabi kişinin sağlıklı beslenmesiyle beraber düzenli olarak egzersizlerini yapması gerekir. Kimi hastalarda medikal olarak insülin direncini kırmaktayız. Diyabet bütün dünyada oldukça sık görülen ve ülkemizde de sıklığı gittikçe artmaya başlayan bir hastalık olup ölümlere, sakatlıklara çok fazla sebebiyet vermesiyle hem toplum tarafından hem sağlık uygulayıcıları tarafından önemle ve dikkatle uzun süreli takip edilmesi gereken bir hastalıktır. Bu nedenle kişilerin mutlaka kontrollerini ve sağlıklı bir yaşam düzenlemesi yapmaları hayati önem taşımaktadır."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *