image

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl O'nu Oku, O'nu Yaşa sloganıyla Türkiye genelinde büyük bir katılımla okullarda düzenlenen siyer yarışması heyecanla bekleniyor.

Türkiye genelinde 12 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan siyer yarışmasına kayıtlar devam ederken yarışmaya katılacak olan Kocabey ailesi, sınava ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Aynı binada ikamet eden amca çocukları, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte her gün bir araya gelerek hem kitap okuyor hem de 12 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan siyer yarışmasına hazırlanıyorlar.

Sınava kaydını yapıp hazırlanan çocuklar, siyer yarışmasına katılmadaki asıl amaçlarının; Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın hayatını öğrenmek olduğunu kaydetti.

"HACCA GİTMEK İSTİYORUM"

Fırsat bulduğu her zaman diliminde siyer kitabını okuduğunu ve hacca gitmek istediğini belirten Kübra Kocabey, "Siyer kitabımı fırsat buldukça okuyorum. Okulda, teneffüs zamanlarında, okuyorum. Okurken not tutuyorum. Önemli gördüğüm yerlerin altını çiziyorum. Ben hacca gitmek istiyorum ama bizim kategoriye hac vermedikleri için bisiklet istiyorum." dedi.

"BU SINAV SAYESİNDE, PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI ÖĞRENİYORUZ"

Kitabı defalarca okuyup bitirmeyi ve dron ödülünü kazanmayı hedeflediğini dile getiren Muhammed Sabrican Kocabey, "Kazanabilirsem, bir dron kazanmak istiyorum. Sınava katılacağım için kitabını okuyorum. Eve gelince derslerimi bitirdikten sonra, arada sırada okuyorum. Okuduğum yerlerde, önemli gördüğüm yerlerin altını çiziyorum. Sınava kadar en az 2 veya 3 kere kitabımı bitirmeyi düşünüyorum. Bu sınav sayesinde, peygamberimizin hayatını öğreniyoruz. Peygamberimiz hakkında bilmediğimiz soruları öğreniyoruz. Ondan dolayı bu sınavı yapanların eline sağlık, teşekkürler." ifadelerini kullandı.

"BİSİKLET KAZANMAK İSTİYORUM"

Sınava, kitaptan özet çıkararak hazırlandığını ifade eden Cumali Çevirmen, "Kitabımı okulda okuyorum. Eve geldiğimde boş zamanlarımda okuyorum. Okuduğum cümlelerin altını çiziyorum ve özet çıkarıyorum. Sınavda bisiklet kazanmayı istiyorum. Peygamberimizin hakkında, dinimizle alakalı, sünnetlerle ilgili bilmediğimiz konuları öğreniyoruz." şeklinde konuştu.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatının öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan baba Mehmet Kocabey ise, "Düzenlenen siyer yarışması çocukları yetiştirme noktasında bizim için bir kolaylık oluyor. Siyer sınavına benim çocuklarla birlikte, abimin ve kız kardeşimin çocuklarını da kaydettik. Müsait olduğumuz haftalar veya müsait olduğumuz zamanlar bir araya gelerek kitap okuyoruz. Kitaplardan notlar alıyor ve birbirimize soru sorarak sınava hazırlık yapıyoruz." diye konuştu.

Anna babaların çocuklara iyi bir gelecek hazırlamak için çaba göstermelerinin doğal olduğuna fakat istikballeri için alınan tedbirlerin, onların Allah'a kulluğuna engel teşkil etmemesi gerektiğine vurgu yapan Kocabey, "Lakin istikbal dediğimiz zaman, istikbal sadece dünyevi değildir. Uhrevi istikbal de vardır. Evlatlarımızın dünyevi istikbalini düşündüğümüz gibi, uhrevi istikbalini de düşünmemiz lazım. Hangi anne baba çocuklarının gözlerinin önünde ateşe atılmasını, ateşte yanmasını ister. Bence, hiçbir anne baba bunu istemez. Evlatlarımızın ahretini mamur edebilmemiz için, onlara peygamber aleyhissalatu vesselam'ın hayatını öğretmemiz gerekiyor." şeklinde belirtti.

Siyer yarışmasını düzenleyenlere gösterdikleri özveriden ve mücadeleden dolayı sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Kocabey, "Bu tür sınavların devamlı surette yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *