image

Suriye’deki savaş nedeniyle ülkesinden kaçıp Batman’a yerleşen Suriyeli öğretmen, 3 nüfuslu ailesini geçindirmek için iş arıyor.

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Serêkaniyê ilçesinin Menacir köyünden savaş nedeniyle kaçıp Batman’a yerleşen Arap Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, yaklaşık iki sene önce ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığındığını belirterek, 3 nüfuslu ailesini geçindirmek için iş aradığını söyledi.

 NE İŞ OLSA YAPARIM

Suriye’de Arap Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğini dört yıl yaptığını belirten Haci Mahmud, “Savaştan kaçtıktan sonra köyü terk ettik. Daha sonra köyümüz bombalarla yerle bir edildi. Esad rejimi ve farklı örgütlerin ayrı ayrı saldırmalarından dolayı memleketimizi terk ettik. Batman’a geldikten sonra öğretmenlikten önceki işim olan kebap ızgarada çalıştım. Son çalıştığım yer beni kandırdı ve işten çıkardı. Şimdi boştayım, iş arıyorum. Yetkililere sesleniyorum temizlik işi olsun, lokanta olsun veya Arap Dili ve Edebiyatı eğiticisi olsun çalışıp bakmakla yükümlü olduğum ailemi geçindirmek istiyorum.” dedi. Davut Başaran

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *