image

7 Kasım 2022 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette, Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen ulusal ve uluslararası çaptaki sempozyum ve konferanslar değerlendirildi. 

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e, üniversite akademisyenlerinin ve öğrencilerinin bilgi dağarcıklarının ve bakış açılarının zenginleştirilmesi için üniversitenin ev sahipliğinde birçok nitelikli bilimsel çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu çalışmaların üniversiteyi standartların üstüne taşımak için yapıldığını dile getirdi.

 Batman Üniversitesinde hem sosyal bilimler hem de fen bilimleri alanlarındaki birçok önemli bilim insanının ağırlandığını belirten Rektör Demir, bu minvalde önemli çıktılar elde ettiklerine dikkat çekti. Ülkenin çok önemli bir kurumunun başkanı olan Prof. Dr. Gülsevin’i üniversitede ağırlamanın ve bilgilerinden faydalanmanın memnuniyet verici olduğunu kaydeden Rektör Demir, üniversiteye teşriflerinden dolayı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e teşekkür etti.

Batman’da ve Batman Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Batman Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, yapılan çalışmaların takdire değer olduğunu söyledi. EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *