image

İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Batman’da 1850 konut için TOKİ kura çekimleri noter huzurunda ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı. Vatandaşların heyecanlı oldukları gözlenen kura çekimi töreninde bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, TOKİ’nin bu girişiminin sosyal konut projesine destek amacıyla yapıldığını söyledi.

TOKİ’nin bu projesinin şimdiye kadarki en önemli proje olduğunu belirten Vali Canalp, “ Kapsam anlamında da, sadece illeri değil, ilçeleri de kapsayan devasa bir proje bu. Biz de hem valilik hem de belediye olarak bu önemli projeye desteğimizi veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

19 Mayıs Spor  Salonu'nda düzenlenen kura törenine katılan AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür de yaptığı açıklamada, vatandaşların kira öder gibi taksitlerle, inşa edilecek konut projeleriyle ev sahibi olacağını söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini değerlendiren AK Parti Batman İl Başkanı Gür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı devasa sosyal konut projesinin ilk etabını oluşturan 250 bin sosyal konutu, 250 konut arsasını ve 10 bin iş yerini 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunulmasının planlandığını aktardı.

Pojenin bu ilk etabının dahi Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en donanımlı sosyal konut atılımı olduğuna dikkat çeken Gür, AK Parti'nin sosyal devlet olmanın tüm gerekliliklerini yerine getirdiğini anlattı.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, anlayışıyla hareket ediyoruz. " diyen Gür, sosyal devlet olmanın bütün gereklerini yerine getirdiklerini belirterek, " Yüzyılın Konut Projesi İlk Evim Batmanlı hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.

Yüzyılın Konut Projesi'nde konut sayılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Gür, şunları kaydetti :
"Batman'a 1750 kontenjan verilmişti ama girişimlerimiz sonucu Sason'a da 100 konut yaparak sayıyı 1850 konuta çıkardık. Batman merkeze 1030, Kozluk'a 300, Hasankeyf'e 200, Gercüş'e 100 ve Beşiri'ye 120 konut ve Sason'a 100 konut yapılacak. Şuana kadar ilimiz de 5 bin 444 konut yapılarak hak sahiplerine teslim edildi. 968 konutun inşaatının devam ediyor. Buna  ilaveten Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği 1850 konutu da Batman'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
Kura da ismi çıkanlara hayırlı olsun temennisinde bulunan Gür, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *