image


KPSS Ortaöğretim sınavı saat 10.15'te başladı. Adaylara "genel yetenek" ve "genel kültür" testlerinden oluşan 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.

Adaylar sorulardan bazılarını zor bazılarını ise bekledikleri gibi çıktığını söyledi.

İkinci kez KPSS sınavına girdiğini belirten Hekim Altuğ, hedefinin 75 puan alıp atanmak olduğunu söyledi.

Altuğ, "KPSS sınavına ikinci seferdir giriyorum. 4-5 aydır sınava hazırlanıyorum. İmam olmak için sınava girdim. Sorular güzeldi, yapabildiğimi yaptım. Sınavdan 70 ile 75 puan bekliyorum. Herkese başarılar diliyorum. Nasipse inşallah beklediğim puanı almayı bekliyorum." dedi.

"ASKERDE ÇALIŞACAK ORTAM BULAMADIĞIM İÇİN DERS ÇALIŞAMADIM"

Askerden geldikten bir gün sonra sınava girdiğini belirten Serhat Arslan, "Dün askerliğim bitti bugün sınava girdim. Askerde çalışacak ortam bulamadığım için ders çalışamadım. Ama sınava çalışanlara sorular basit gelebilir. Çünkü sorular kolay gibi geldi. Sınavda elimden geleni yaptım. Bu benim ikinci KPSS sınavımdı. Önceki sınavda 69 puan almıştım bu sene puanımın ne kadar olacağını bilemiyorum ama bir dahaki sınava çalışıp girmeyi tercih ediyorum." ifadelerini kullandı.

"SINAV İSTEDİĞİM GİBİ GEÇTİ"

12 sınıf öğrencisi olduğunu ve ilk kez KPSS sınavına girdiğini ifade eden Berat Dağ ise şunları söyledi: "Sınav istediğim gibi geçti. Çünkü 12'ci sınıf öğrencisi olduğum için bir ÖSYM sınavı görmek için sınava girmiştim. Matematik soruları orta zorluktaydı, Türkçe'de sözel mantık soruları beni zorladı. Onun dışında sınav soruları iyiydi. Daha önce hiç KPSS sınavına girmediğim için kaç puan alacağımı bilemiyorum." (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *