image

Güney Kore Ulusal kanalı KBS TV’ye röportaj veren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu PKK ile IŞİD’in aynı eylem tarzına sahip olduğunu söyleyerek merak edilen konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Hankuk Üniversitesi Uluslararası çalışmalar Merkezinde görevli Prof. Jeongmin Seo, KBS TV’nin Uluslararası çalışmaları kapsamında HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Röportaj sırasında Prof. Jeongmin Seo’nun “IŞİD’i nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Daha öncede belirttiğimiz gibi IŞİD’in düşünce yapısını ve eylem tarzını benimsemiyoruz. İbadethaneleri, Mescidleri, Pazar yerlerini ve sivil insanların kalabalık olduğu yerleri bombalayarak sivilleri katletmenin İslam’da ve insanlıkta yeri yoktur.” yanıtını veren Tanrıkulu, bu tür vahşet eylemlerinin sadece IŞİD tarafından değil aynı zamanda PKK tarafından da gerçekleştirildiğinin de göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi.

PKK ve IŞİD kendisi dışında hiçbir gruba tahammül etmiyor

PKK’nin eylem tarzı olarak IŞİD’ten bir farkının olmadığını belirten Tanrıkulu, PKK’nin de cami basarak ibadet edenleri katletmesi noktasında IŞİD’le eylem benzerliğini gösterdiğine de vurgu yaptı.

Tanrıkulu, “PKK’nin sivil insanları katletmesi yüzlerce değil binlerce olayda açıkça görülmüştür. Örneğin Siirt’te, Diyarbakır’da ve Bingöl ve bununla beraber birçok yerde sivil insanların veya öğrencilerin kalabalık olduğu yerlerde bomba patlatarak birçok masumun kanına giren PKK’dir. IŞİD de kendisi dışında hiçbir gruba tahammül etmiyor, PKK de kendisi dışında hiçbir gruba tahammül etmiyor. Bu hususta da düşünce yapıları benzerdir.” dedi.

Güneyde Bağımsız Kürdistan’a açık destek

Tanrıkulu, ayrıca Güney Kürdistan’da kurulacak bağımsız bir Kürdistan’a açıkça destek beyanında bulunduklarını belirterek PKK/HDP dışında hemen hemen bütün Kürdi oluşumların Güney Kürdistan’da oluşabilecek bağımsızlık girişimine destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

“Mültecilere her imkânlar dâhilinde her türlü yardımlarımız oluyor”

 

Seo’nun “HÜDA PAR Türkiye’ye gelen mülteciler için ne yapıyor?” sorusunu da yanıtlayan Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: “HÜDA PAR bu güne kadar Türkiye’ye sığınan mülteciler konusunda elinden gelen imkânlar nispetince bir şeyler yapmıştır ve yapmaya da devam ediyor. Umut Kervanı Platformuna bağlı birçok yardım kuruluşuyla ortak hareket edip bu mültecilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. İnanç ve kimlik ayrımı yapmadan birçok mülteci aileye yarımlarımız devam ediyor. Zaten bu ayrımı yapmak en büyük ayrımcılıktır.”İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *