image

 

Gültepe Mahallesinde meydana gelen anız yangınına İl Özel İdaresi greyderi farklı bir uyguma ile müdahaleDE bulunarak yangını etkisiz hale getrdi. 

Gültepe Mahallesi Ford servisi karşısında bulunan buğday tarlasından arta kalan anızların yanmaya başlaması sonucu yangın hızla büyümeye ve yakın çevrede bulunan konutlara sıçrama tehlikesi ile karşı karşıya kalındı. Mahalle sakinleri hemen itfaiyeye haber verdiler. Daha fazla zaman geçmeden mahalle sakinlerinin pek alışık olmadıkları itfaiye yerine İl Özel İdaresine ait greyder gelip hemen yangını önleyecek şekilde şeritler açarak yangınının büyümesini ve konutlara sıçramasını önleyerek, yangını hemen söndürdü.

 Mahalle sakinleri anız yangınlarının önlenmesi amacıyla yapılan çalışmaların yerinde olduğunu çıkan anız yangını çevredeki binalarda ikamet eden vatandaşları korkuttu. Geniş bir alana yayılan yangından çıkan dumanlar nedeniyle görüş mesafesi düştü.  Rüzgârın etkisiyle alanı kaplayan yangın, yoğun duman çıkardı. Vatandaşların ikamet ettiği binalara kadar yayılan dumanlar, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine İl Özel İdaresinin Greyderi gelerek, kısa süre içerisinde yangını kontrol altına aldı. Mahalle sakinlerinden Orhan KARTAL: “Batman valiliğinin en son yapılan anız yangınlarıyla mücadelede alınan tedbirlerin yerinde olduğunu savunarak, tüm kuruluşların ortaklaşa çabaları ve kararları sonucu olumlu bir adım atılmıştır. Mahalle içinde bulunan anız yangınının konutlara yakın olması nedeniyle korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Neyse ki ihbarımızdan fazla bir zaman geçmeden bölgeye greyder gelerek meraklı bakışlarımız arasından hemen yangına müdahale ederek yangını söndürmesi bizleri sevindirdi. Mahalleyi dumandan kurtardığı gibi toprakta bulunan canlıları ölmekten kurtardı. İl Özel İdaresine ve Belediyeye teşekkür ederiz “ diye konuştu. (İlhan Yıldız)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *