image

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Batman genelindeki yatırımlarından bahseden Özkan, “En büyük projelerimizden bir tanesi Batman Belediyesi ile beraber yürüttüğümüz İluh Deresinin kentsel dönüşüm kapsamında eskiden afetlere maruz kalan bölgedeki evlerin yıkılması birinci etap olarak devam etmektedir. Yüzde 70’e yakın bir uzlaşı var. Evlerin büyük bir kısmını yıktık. Mahkeme sürecinde olan bazı evler kalmış. Burada yapılan işlemlerin tamamının kamulaştırma bedelleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bundan sonra yapılacak olan rekreasyon projeleri de Batman Belediyesi tarafından yapılacaktır.” dedi.

İkinci millet bahçesinin, Batman’ın cazibe merkezi haline geleceğini belirten Özkan, “Bakanlığımız Batman ilimize ikinci bir Millet Bahçesi kazandıracak. 11. Ayın 24’ünde İhalesi yapılacak. Esentepe mevkiinde 86 dönümlük bir alan üzerinde, Külliyenin yanında yapılacak. Bittiği zaman Batman’ın cazibe merkezi haline gelecek. Aynı alanda millet bahçesi ve külliye olacak. İlerde aynı bölgede kent meydanı düşüncesi de var. Batman Belediyesine iller Bankası üzerinden bizimde kaynak verdiğimiz İstiklal Parkı Bakanlığımızın da mali destek verdiği Batman belediyesi tarafından yapılıyor. Yakında bitecek. 182 dönümle Batmanda nefes aldıracak bir projedir. Batman Belediyesi son 2 yılda 25’e yakın park yaptı. Eski parklarında onarımı yapıldı. Parkların çoğalmasıyla havadaki oksijen miktarının artırılması karbondioksitin azaltılmasına faydası vardır. İnşallah yeşillendirme adımları devam edecek.” dedi.

Doğadaki canlılara saygı göstermek, hak ve hukuklarını korumak için çaba gösterdiklerini söyleyen Özkan, “Çevre ile ilgili olarak Bakanlığımızın misyonu, egzoz dumanları ve doğayı kirleten diğer etmenlere karşı denetimleri artırarak Allah’ın bize bıraktığı doğayı insanların kirletmesine İnşallah müsaade etmeyeceğiz. Çünkü kirlilik artınca aslında çevrede yaşan tüm canlılar zararlı bir şekilde etkileniyor. Dolayısıyla bu canlılara saygı göstermek, hak ve hukuklarını korumak gibi bir görevimizde var.” Dedi.

Özkan, “Şuanda Batman Belediyesinin yaptığı büyük bir imar çalışması var. Devam edenlerde var. Fakat bilindiği üzere Batman bir tarım ovası. Tarım alanlarının azalmaması için Tarım Bakanlığı imar için müsaade etmiyor. Daha önceden projeleri yapılan imar alanları son aşamalarda. Yeterli bir imar alanı yapıldığını düşünüyorum. 850bin nüfusa 2040 yılına kadar yetecek olan imar yapıldı.” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *