image

Batman'da günlük olarak binlerce öğrenci ve vatandaşın tren raylarını yol olarak kullandığını, bu nedenle de kazalarının meydana geldiğini belirten Durmaz, 7 okulun bulunduğu güzergaha en kısa sürede üst geçit ve alt geçidin yapılması için yetkililere seslendi.

Mahalle sakinlerinin şikâyetleri üzerine mahalle muhtarıyla birlikte HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet tren raylarının bulunduğu bölgeyi yerinde gördü.

Halkın ve öğrencilerin taleplerini dinleyen Durmaz, tren raylarının ne üzerinde ne de altında herhangi bir geçidin olmamasının tehlikeye davetiye çıkardığını söyledi.

Batman merkez Çamlıtepe ve Belde Mahalleleri arasından geçen tren raylarında herhangi bir geçidin olmamasından dolayı sık sık kazaların yaşandığını ifade eden Durmaz, yayaların yoğun kullandığı bölgelerde yayalar için üst geçit ve araçlar için alt geçit yapılması çağrısında bulundu.

Batman'ın iki büyük mahallesi arasından geçen tren raylarında ne üst ne de alt geçidin olmaması binlerce öğrenci ve mahalle sakinini zor durumda bıraktığını vurgulayan Durmaz, "Şu anda bulunduğumuz mevki Batman'ın en büyük iki mahallesinin tam ortasıdır. Bir tarafımızda Belde Mahallesi diğer tarafımızda Çamlıtepe Mahallesi bulunuyor. Bu mahallelerin ortasında tren rayı geçmektedir. Bir yıl önce tren rayında bulunan bir geçit kapatıldı. Bu geçit kapatıldıktan sonra bazı sıkıntılar meydana getirdi. Özellikle öğrenciler okullarına, mahalle sakinleri evlerine ve işyerlerine gitmek için tren raylarının üzerinden geçmektedirler. Durum böyle olunca tehlikeler büyüyerek ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarından bu konu hakkında bilgi aldıklarını belirten Durmaz, bu sorunun kendilerini ciddi bir şekilde rahatsız ettiğini söyledi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *