image

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı, 23-30 Ekim tarihleri arasında "Gençlik Haftası" kapsamında Türkiye genelinde etkinliklere başladı.

Gençlik Haftası hakkında konuşan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, gençliğin önemi ve gençlerin sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gençlerde gelecek kaygısının arttığına dikkat çeken İmir, bu durumun gençlerin gündelik hayatlarını ve psikolojilerini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

İmir, "İnsanlar için hayatın ve varoluşun amacı büyük önem arz etmektedir. Çünkü insanların fikirleri, davranışları, ilişkileri ve yaşantıları bu amaç doğrultusunda şekillenmektedir. Özellikle de insanların davranışları, ilişkileri ve sosyal çevresi geleceğe yönelik beklentiler çerçevesinde gerçekleşmektedir. Bu durum gençler için de geçerlidir. Gençlerin toplumdan beklentileri olduğu gibi toplumun da gençlerden beklentileri bulunmaktadır. Sağlıklı toplumlarda bu beklentiler daha iyi karşılanmakta ve ilişkiler daha sağlıklı ilerlemektedir. Günümüz toplumlarına baktığımızda ise sanayi ve teknolojinin gelişmesi, sosyal medya araçlarının hayatın her alanına girmesi ile beraber kuşaklar arası anlaşılma düzeyinin düştüğünü görmekteyiz. Bu durum hem gençlerde hem ailelerde hem de toplumdaki kaygı düzeyini artırmaktadır. Bunun birçok sebebi bulunmaktadır, bu sebeplere kısaca değinmek istiyorum." dedi.

İmir, şöyle konuştu: “Bununla birlikte ekonomi, istihdam, eğitim, hayat kalitesi ve gelir adaletsizliği de kaygı düzeyini etkileyen faktörlerdir. Çünkü ekonomik koşullar, yoksulluk ve iş bulma olanaklarının azalması kaygı düzeyini etkilemektedir. Bunlara bağlı olarak gençler gelecek kurmakta ve evlenip bir yuva kurmakta zorlanmaktadır. Temel ve fıtri ihtiyaçlarını karşılamayan gençlerde kaygı düzeyi arttığı gibi zararlı alışkanlıklara yönelebilmektedir. Ayrıca gençler ile aileler arasında kuşak çatışması ve aile içinde yaşanan sorunlar genç bireyleri kötü alışkanlıklara da yöneltebilmektedir.”

"GENÇLERİN MADDİ İHTİYAÇLARINA YOĞUNLAŞIP MANEVİ İHTİYAÇLARININ ISKALANMAMASI GEREKİR"

Yaşanan sorunların giderilmesi için önerilerde bulunan İmir, "Gençlerin kaygı düzeyini artıran ve buna bağlı olarak onları umutsuzluğa ve zararlı alışkanlıklara yönlendiren sebeplere kısaca değindik. Bu konuda en büyük sorumluluk iktidara düşmektedir. Ortaya koyduğumuz sebeplerin ortadan kaldırılması için gerekli adımları atması gerekmektedir. Var olan adaletsiz uygulamalara son verilmelidir. Özellikle işe alımlarda liyakate dayalı bir sistem inşa edilmelidir. Eğitim müfredatında değişikliğe gidilerek inanç ve değerlerimize uygun bir müfredat oluşturulmalıdır. Gençlerin fıtri ve temel ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak hayata sağlıklı atılmaları sağlanmalıdır. Gençler için evlilik fonu oluşturularak sağlıklı ve huzurlu bir yuva kurması için gerekli desteğin verilmesi gerekir. Üniversite okuyan ve evlenmek isteyen öğrenciler KYK bünyesinde barınabileceği veya barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecek desteğin verilmesi gerekir. Aile ortamı, bireylerin geleceğini etkileyen önemli bir faktördür. Özellikle gençlerin yetiştiği aile ortamı gençlerin davranışları ve yetenekleri üzerinde ciddi bir etkisi olduğu gibi gelecek ile ilgili kararlarını da belirlemektedir. Bu nedenle ailelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Gençlerin aile içerisinde sağlıklı yetişebileceği ortamlar oluşturulması gerekir. Gençlerin maddi ihtiyaçlarına yoğunlaşıp manevi ihtiyaçlarının ıskalanmaması gerekir. Manevi değerleri özümsemiş bir gencin, dünyasını da en güzel şekilde imar edeceği unutulmamalıdır. Özellikle gençlerimize, hayatını insanın yaratılış gayesine uygun geçirmesi için, gerekli ahlâkî ve manevî donanımı vermeliyiz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *