image

İklim krizleri, çevre kirliliği ve bilinçsiz tüketim konularına değinen Prof. Dr. TAN, bu konuları işleyen DUNE, KOVAN gibi filmleri örnek vererek okyanusların asidifikasyonu, habitat ve biyoçeşitlilik kayıpları, topraklardaki eşi benzeri insanlık tarihinde görülmemiş kimyasal ve fiziksel değişimler de bu düzensizliklerden kaynaklı sorunların nasıl çözülebileceğine dair çözüm önerilerinde bulundu. Doğanın biz insanlar için önemine ve çevremize yapabileceğimiz olumlu katkıların neler olduğuna da değinen Prof. Dr. TAN, yeryüzünde sağlıklı yaşam ve toplumun önemini vurguladı.

İstanbul Bienali, Mardin Bienali ve yurt dışındaki sanat tecrübelerine ve bu sergilerdeki sanatçılarla birlikte kendi tecrübelerinden de örnekler veren Prof. Dr. TAN, sergilenen sanat ürünlerinden doğada yok olmak üzere olan tarım ürünlerini de görsellerle anlattı.

Gerçekleşen eğitime Güzel Sanatlar Okul Müdürü Veysi AKSOY, okul idarecileri, öğretmenler ve Batman Eğitim Akademileri koordinatörü Yunus Emre Tufan katılım sağladı. Ders öğrencilerin soru cevapları alındıktan sonra tamamlandı. İşlenen dersin ardından Prof. Dr. TAN'a okul öğrencilerinin yaptığı tablo hediye edildi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *