image

 

Diyarbakır’dan gelen uzman  itfaiye  ekibi, DEDAŞ Batman il müdürlüğü personeline  yangın eğitimi  verdi.

İş güvenliğine büyük önem veren şirketlerin başında gelen Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(DEDAŞ), İş Güvenliği, İş sağlığı, ilk yardım ve arama-kurtarma eğitiminden sonra bu kez de personeline yangın eğitimi verdi.

Olası bir yangında DEDAŞ personelinin bilinçli hareket etmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yangın eğitimi programı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verildi. İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Orhan Sanrı, DEDAŞ personeline önce teorik, ardından da pratik eğitim verdi.

YANGINA MÜDAHALEYİ ÖĞRENDİLER

DEDAŞ İl Müdürlüğü toplantı salonunda teorik olarak gerçekleştirilen ve çok sayıda personelin katıldığı eğitim sırasında olası bir yangın sırasında yaşanabilecekler ile yapılması gerekenler anlatıldı. Ardından da pratik eğitim için yangın tatbikatı gerçekleştirildi. DEDAŞ toplanma alanında gerçekleşen tatbikatta  alev alan mutfak tüpüne,  yangın tüpü ve ıslak bezle müdahale çalışmaları burada toplanan DEDAŞ Personeline pratik olarak anlatıldı ve ayrıca teorik olarak da gösterildi. Personelden bazılarının, anlatılan ve gösterilenlerin ışığında kontrollü olarak çıkarılan yangını, eldeki imkanlarla söndürürken başarılı oldukları gözlendi.  DEDAŞ personelinin başarılı olduğu tatbikat, çevre sakinlerince de ilgiyle takip edildi.

EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

DEDAŞ İş Güvenliği Uzmanı Lokman Yorulmaz, Dicle EDAŞ olarak eğitimlere büyük önem verdiklerini ifade ederek,  bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi. Daha önce ilk yardım, İş Güvenliği, İş sağlığı ve arama-kurtarma eğitimlerinin verildiğini anımsatan Yorulmaz, yangın tatbikatının da bu eğitimlerin  bir parçası olduğunu belirtti. Davut Başaran

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *