image

Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, BESO Başkan Vekili Davut Başaran’ında hazır bulunduğu seminerde, yatırım teşvikleri ve kalkınma ajansı destekleri, kırsal kalkınma destekleri, KOSGEB destekleri ve genç girişimcilik gibi konular ele alındı.

Girişimcilik desteklerinin ilk pilot uygulamalarını yapan Girişimcilik Destek Masası Uzmanı Demir Çulhacı, “KOSGEB, 2000 yılından sonra girişimciliği Türkiye’ye getirmek için geliştirilen bir proje yürütmekteydi. Bu proje içerisinde bende uzman olarak bulundum. KOSGEB’in girişimcilik desteklerinin ilk pilot uygulamalarını yapan bir kaç uzmandan birisiyim. 6 bin kişiye pilot uygulamalarla eğitim ve danışmanlıklarımız sonucunda, iş kurma oranı yüzde 13’lere çıktı. Bu rakam çok büyük olarak kabul edildi.” dedi.

İyi fikirlerin finansmana ihtiyaç duymadığını belirten Demir, “Desteklemeye aslında çok yanlış yerden bakıyoruz. Finansman ve para almak gibi düşünüyoruz. Aslında iyi fikirler finansmana ihtiyaç duymaz. Eğer iyi fikirler finansmana ihtiyaç duyuyor ise o işin başarısız olma olasılığı yüzde yüzdür. Dolayısıyla girişimcilik bir bakımda yatırımla alakası olmayan bir şeydir. Girişimciliğin içerisinde inovasyon çok önemli yani bir fikir olması lazım. KOSGEB aslında fikirleri desteklemektedir.” dedi.

Soru cevap faslı ile seminer sona erdi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *