image

Müftü Kök, Batman’da çeşitli okul, kurum ve konferans salonlarında Mevlit Kandili münasebeti ile etkinlik düzenlediklerini belirterek büyük bir talep ve teveccüh olduğunu söyledi.

Hafta boyunca İlimizde birçok etkinlik düzenlediklerini açıklayan Müftü Nihat Kök, “7 Ekim Cuma akşamı Mevlit Kandili idi. Efendimiz ’in (sav) dünyaya teşrifleriydi. Bu hafta boyunca ülkemizin her tarafında olduğu gibi Batman’da da birçok etkinlik düzenledik. Cumartesi günü Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Dini Yayınlar Genel Müdürümüz Doç. Dr. Fatih Kurt Bey Efendi misafirimizdi. Kültür Merkezinin konferans salonunda tüm halkımızın katılımıyla konferans düzenlendi. Aynı zamanda camilerde, vaazlarımızda, hutbelerimizde Allah Resulü ’nün (sav) dünyaya gelişi ile ilgili ayetler ve hadisler ışığında insanlarımızı aydınlatmaya çalıştık. KYK yurtlarında, cezaevinde, üniversitede, lise, ortaokul ve ilçelerde konferans ve seminerler düzenlerdik. Doğrusu birçoğuna koşarak yetişmeye çalıştık. Büyük bir talep ve teveccüh vardı. Gençlerimize ve çocuklarımıza Hz. Peygamber’i (sav) tanıtmaya çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde Başkanlığımızın dergi ve kitaplarını hediye ettik.” dedi.

“HZ PEYGAMBERİN DAVET DİLİNİ ÖĞRENMELİYİZ”

Hz. Peygamber’in (sav) getirmiş olduğu o güzel örnekliğe ve davete en çok ihtiyacımız olduğu dönemlerden birisinin de günümüz olduğunu belirten Kök, “Dünya telaşına kapılıp stres ve yoğunluğun içerisinde kaybolup gidiyoruz. Oysa insan bazen yavaşlamalı, hayatını durdurup nasıl yaşadığına nereye gittiğine bakmalı. Ailesine ve çocuklarına bakmalı. Bu günlerde Hz. Peygamber’in (sav) gençler ve çocuklara yaklaşımı, onlara tavsiye ve öğütleri üzerinde duruyoruz. Hz peygamberin davet dili… kırmadan, dökmeden ve incitmeden insanları iyiliğe, doğruya ve güzele davet etmek.” dedi.

“ÇOCUKLARA DİLLERİNİN DÖNDÜĞÜ KADAR SALAT VE SELAMI ÖĞRETMEMİZ GEREK”

Çocuklara dillerinin döndüğü kadar salat ve selamı öğretmemiz gerektiğine dikkat çeken Kök, “Yine bu hafta boyunca yapacağımız işlerden birisi de Hz. Peygamber’in (sav) bu örnekliğini anlatırken O’na bolca salat ve selam okumak. O’nu hatırlamak ve zihinlerimizde diri tutmak. Efendimiz (sav) şöyle buyurmaktadır, “Kıyamet günü insanların bana en yakını bana en çok salat ve selam okuyanlardır.” Maalesef ki evlatlarımız bundan artık mahrum kalmaktadırlar. Eskilerimiz yaşlılarımız biliyor ama çocuklarımıza da dillerinin döndüğü kadar salat ve selamı öğretmeliyiz. Dualarımızda yaşadığımız sürece cenabı Allah bizi Hz. Peygamberin (sav) yolundan ayırmamasını ahirette de Peygamber’in (sav) şefaatine nail etmesini isteyelim. Bu vesile ile tüm Batmanlı kardeşlerimizin Mevlit Kandilini kutluyorum. Mevlit Kandilinin şehrimize, insanımıza ve ülkemize, İslam âlemine, tüm insanlığa hayır bereket getirmesini, birlik beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.  VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *