image

Şu an tüm eczanelerde e-reçeteyle aynı gün grip aşısının hastalara ulaşmaya başladığını ifade eden Eczacılar Odası Başkanı Bayhan, yaptığı açıklamada, yeterli oranda grip aşısının bulunduğu bilgisini paylaştı.

Grip ile birlikte salgın hastalığına da karşı koruyucu etkisi olması nedeniyle risk grubunda olsun olmasın tüm vatandaşların grip aşısını olmasında faydanın olduğuna dikkat çeken Bayhan, grip aşısının fiyatının ise 243 TL olduğunu aktardı.

Türkiye’ye grip aşısının geldiğini dile getiren Bayhan, Sağlık Bakanlığı tarafından ecza depolarına grip aşılarının ulaştırıldığını kaydetti.

“65 YAŞ ÜSTÜNDEKİLER AŞILARINI YAPMALI”

Vatandaşların aile hekimlerine ve eczanelere gidip aşılarını alabildiğini söyleyen Bayhan, “Yeterli oranda da grip aşılarımız mevcuttur. Her yılın eylül, ekim ve ocak aylarına kadar kronik hastalarımız, 65 yaş üstü, risk kategorisinde bulunanlar ve herhangi bir risk kategorisinde bulunmayan vatandaşlarımız da grip aşılarını yapabilmektedirler. Özellikle bağışıklık sistemi kötü olan 65 yaş üstündeki bütün vatandaşlarımız bu süreçte grip aşısını yapması lazım.” diye konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *