image

Kaya tuzu üreten köylüleri ziyaret eden Kozluk Kaymakamı Güngör, kaya tuzuna ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Kaymakam Ekrem GÜNGÖR vatandaşlar buluşmaları kapsamında Tuzlagözü Köyünü ziyaret etti. Vatandaşların sorun, istek ve taleplerini dinleyen Kaymakam Çayhan Köyüne geçerek kaya tuzu göletlerinde incelemelerde bulundu. 

Bölge halkının ürettiği, çevre il-ilçelerden yoğun talep alan ‘’kaya tuzu’’ göletlerini yerinde inceleyen Kaymakam GÜNGÖR; üretim, satış ve pazarlama hakkında teknik personel, muhtar ve üreticilerden bilgi aldı. 

ASIRLARDIR ÜRETİLİYOR

Kaymakam GÜNGÖR: ‘’ İlçemizin sosyo-ekonomik faaliyetlerinden Kaya Tuzu üreticiliği asırlardır devam etmektedir. İlçemize bağlı Derince, Tuzlagözü, Çayhan Köyleri ve Çay Mevkii olmak üzere birçok farklı yerlerde kaya tuzu üretimi vatandaşlarımız tarafından yapılmaktadır. Son yıllarda gelişen olanaklar sayesinde üretimi git gide artmakta olan kaya tuzuna çevre yerlerden de gittikçe artan bir rağbet olmuştur. ‘’ dedi. 

Saha temaslarını tamamlayan Kaymakam buradan Tuzlagözü Jandarma Karakol Komutanlığına geçerek görevli personeller ile bir araya geldi. Bir süre sohbet eden Kaymakam mesai arkadaşlarına görevlerinde kolaylıklar diledi. 

Ziyaretinde Kaymakam Ekrem GÜNGÖR’e İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Aytaç KARAOĞLU, İlçe Özel İdare Müdürü Selahattin AYDIN ve Tarım Orman İlçe Müdürü İsmail Hakkı SAĞLAM eşlik etti. M. ŞERİF DURMAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *