image

Altın fiyatının son ayların en düşük seviyelerinde olduğunu aktaran kuyumcular, bu durumun kalıcı olmadığını ifade etti.

Hem kendilerinin hem de ellerinde nakit parası olanların altına yatırım yaptığını vurgulayan kuyumcular, altının her zaman güvenilir bir liman olduğunu kaydetti. Altının kazandıran bir yatırım aracı olduğunu söyleyen kuyumcular, vatandaşlara altına yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Batman’daki kuyumcu esnafı Mehmet Zeki Tansık, İLKHA muhabirine, altının fiyatının son ayların en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.

“Bu fiyatlar kalıcı değil”

Bu durumun geçici olduğunu belirten Tansık, “2021’in aralık ayında bir ara gram fiyatı 650 liraya kadar düşmüştü ama şu an en dip fiyattadır. Tabi bu fiyatlar kalıcı değildir. Şu an doların fiyatı yüksek, sadece ons bazında düşüş var. Geçen sene aralık ayında 2 bin 75’lere çıkan ons doların fiyatı bin 650’lerde yatay gidiyor.” dedi.

“Önümüzdeki aylarda altında artış yaşanacak”

Altında yaşanan düşüşün ons altın fiyatından kaynaklandığını dile getiren Tansık, şöyle devam etti:

“Yalnız daha da düşeceğini beklemememiz lazım. Ülkede diğer ürünlerde yaşanan zamlara baktığımızda şu anda en düşük olan ürün altındır. Bize göre önümüzdeki aylarda altında bir artış yaşanacaktır. Yaşanan düşüşten dolayı damat ve gelinlerin dışında elinde nakit parası olan altına yatırıyor. Çünkü altın her zaman güvenilir bir limandır. Şu anda biz bile elimize geçen parayı altına çeviriyoruz.”

Son günlerde altın fiyatlarında bir düşüş yaşandığını anımsatan bir diğer kuyumcu esnafı Selman Kurt, düşüşün geçici olduğunu söyledi.

“Vatandaşlara altın almalarını tavsiye ediyorum”

Birkaç ay içerisinde altının yükseliş bandına geçeceğini beklediklerini belirten Kurt, “Çünkü Türkiye’de zamlanan diğer ürünlere göre en uygun olan altındır. Belki 3-5 lira daha düşer ama daha da düşeceğini zannetmiyorum. Bize göre şu anki altın fiyatları taban fiyattır. Ons fiyatında ufak bir yükseliş altın fiyatlarını tekrar yükseltecektir. Vatandaşlara altın almalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Altının düşmesi daha iyi olacaktır”

Altın almak için kuyumcuya geldiğini söyleyen vatandaş Aysel Akman ise altın fiyatlarının halen yüksek olduğunu, birçok insanın bu nedenle evlenemediğini belirtti.

Altın fiyatının daha da düşmesi gerektiğini kaydeden Akman, “Altın fiyatlarında düşüş olduğunu öğrendiğim için altın almaya geldim. Elimdeki parama ne yetecekse ona göre ya çeyrek ya da yüzük alacağım. Tabi altın fiyatları biraz daha düşerse iyi olur. Çünkü altın fiyatının yüksek olmasından dolayı milletin çoğu bekâr ve evde kalmış durumda.” dedi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *