image

Toplantıda konuşan TEKSİAD YK Başkanı Mehmet Ali Öztürk sektörün bir arada durması ve dayanışmanın artmasına vurgu yaparken ayrıca sektörün yaşadığı sorunları ele aldı.

Öztürk, “Maliyet artışlarını fiyatlara müşteriye yansıtılmasaydı kimse üretimini devam ettiremezdi. Yaşadığımız sorunların aynısını fasonlarımıza iş sağlayan firmalar da yaşamaktadır. Bu durum müşterileri farklı pazar arayışlarına yönelmiştir.  “ Dedi.

Genel sorunların dışında şehrimizde oluşan sektör sorunlarının da ele alındığı toplantıda sektör işverenleri “gündelikçi” olarak tabir edilen günlük yüksek paralar verilerek sigortasız veya başka yerde sigortalı olup günü birlik eleman çağırıp çalıştırmanın sektöre büyük zarar verdiği ve yasal olmadığı vurgulandı.

BATSO seçimlerine de değinen Öztürk, “Bu şehrin yarısının ticaret döngüsü tekstil üzerinden dönüyor. Bu kapsamda sektörümüzün ticaret odasında bir grubunun olmaması çok büyük bir eksikliktir. Önümüzdeki seçimlerde sektörümüzün ticaret ve sanayi odasında hem meslek grubu olarak hem de oda yönetimde temsil edilmesi kararı mevcut oda meclisince alınmıştır.” Dedi. EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *