image

Etkinliğin finaliyle ilgili açıklama yapan Kur’an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörü Rıdvan ÜZÜMCÜ, “Kur’an Nesli Platformu tarafından 7-10 yaş arası çocuklara, namaz nasıl kılınır ve namazın adabları gibi eğitimlerin verildiği 15 günlük bir program yaptık. "Hayat Namazla Güzeldir" temasını Kur’an-ı Kerim’in bir ayetinden yola çıkarak  bu etkinliği başlattık. Allah-u Teala toplumun fuhuşattan ve münkerattan kurtulması için yegane reçetenin namaz olduğunu, hayatın namaz ile güzel olacağını söylüyor. Bugün tüm dünya toplumlarının beklentisi hayatı nasıl güzelleştirebiliriz? Gençleri bu münkerattan nasıl muhafaza edebiliriz? Rabbimiz zaten bunun cevabını bize vermiş. Toplumun münkerat ve fuhuşatına engel olabilecek yegane reçete, toplumun günde 5 kez Allah ile buluşması olduğunu, Allah kendisi söylediğinden dolayı bizler de birer Müslüman fert olarak bu toplumun kurtuluşunun gençlerimize namazı öğreterek olduğuna inanıyoruz.” Dedi.

    Ailelerin mutlu günlerinde çocuklarının yanında olmalarını istediklerini belirten Üzümcü, “Ailelerin birinci önceliğinin çocukların namazlarına önem vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Diploma merasiminde insanların çocuklarının diplomalarına sevinmeleri gibi aslında en büyük sevinci çocuklarının namaz kılarken görmeleridir. Yapacağımız programı da bir diploma merasimi olarak görüp en mutlu günü olması niyetiyle gelmelerini istiyoruz.” Dedi.

   Batman halkını etkinliğe davet eden Üzümcü, “ Kur'an Nesli Platformu olarak, evlerimizde ve camilerimizde çocukları eğitimden geçirdik. İnşallah diplomayla taçlandırmasını da 11 Eylül Pazar Saat:17:00 de Hürriyet Mahallesi Şerzan Kurt Parkında gerçekleştireceğiz. Halkımızın bu etkinliğe icabet etmelerini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *