image

Ağustos ayı sonu ve eylül ayı başlarında Kur'an Nesli Platformu tarafından; toplumda namazın önemine dikkat çekmek ve erken yaşta çocukları namaza alıştırmak amacıyla ülke genelinde birçok merkezde "Hayat Namazla Güzeldir" adıyla 15 günlük öğretim programları gerçekleştirildi.
Mardin'deki program, merkez Nuhoğlu Camii'nde düzenlendi. Programa katılan çocuklar, namazla alakalı gerçekleştirilen kısa konuşmanın ardından namaz kıldı.
Etkinlik akışıyla ilgili açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Temsilcisi Ahmet Nas, çocuklara namazı öğretmenin önemine dikkat çekti.
"Gözlerimizin nurunu nur ile tanıştırmış olduk"
Kur'an Nesli Platformu Temsilcisi Ahmet Nas
Nas, "İbrahim Aleyhisselam'ın, 'Rabbimiz, bizi namazı güzel bir şekilde kılanlardan et ve zürriyetimizden de (böylece namaz kılanlar yarat)' dediği duasının fiili halini, inşallah çocuklarımıza namazı öğreterek göstermeye çalıştık. Çünkü çocuklar şu anda namaz kılmayı öğrenme yaşındadır. Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem), '7 yaşında çocuklarınıza namazı öğretin, 10 yaşında da kılmalarını emredin.' buyuruyor. Bu yaşta çocuklar namaz kılmaya başlarsa inşallah ömürlerinin sonuna kadar namaza devam ederler. Çünkü çocuklarımız bizim gözümüzün nurudur. Resulullah Aleyhisselam da 'Namaz gözümün nurudur' diyor. Biz gözlerimizin nurunu nur ile tanıştırmış olduk ve bu programda inşallah çocuklarımıza namaz aşkını vermeye çalıştık. Bu final ile de çocukları sevindirmeye çalıştık. Destek olanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.
Enes Bağış
Etkinliğe katılan öğrencilerden Enes Bağış, "Etkinlik güzeldi, iyi geçti. Bu etkinlik 15 gün sürdü. Dersi güzelce anladık. Böyle etkinlikleri devam ettirirsek daha güzel olur. Allah herkesin hayrını kabul etsin." dedi.
Yahya Önen
Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen namaz etkinliğinden memnun olduklarını ifade eden Yahya Önen ise, "Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen namaz etkinliğine bu yıl katıldık. Hocalarımız ve arkadaşlarımızla da memnun olduk. Bugün de final etkililiği yapıyoruz. Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.
"Namaz etkinliği programı çok güzeldi, çok şey öğrendik"
Hamza Alpaslan
Etkinlik boyunca çok şey öğrendiklerini dile getiren öğrenci Hamza Alpaslan, "Namaz etkinliği programı çok güzeldi, çok şey öğrendik. Namazlarımızı huşu içinde kılabiliyoruz. Teyemmüm abdestini, namazı bozan durumları, abdest almayı ve daha birçok şeyi öğrendik. Böyle devam ederse daha güzel olur." ifadelerini kullandı.


Nazlı Öztürk
Öğrenci Nazlı Öztürk de, "Güzel geçti, eğlenceliydi. Namazı, Elif-Ba'yı, Kur'an'ı öğrendik, Peygamber Efendimizin hayatını, imanın ve İslam'ın şartlarını öğrendik. Devam etmesini istiyorum." dedi.
"Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyorum"
Ecrin Nas Çokan
Bu tür etkinliklerin devam etmesini arzulayan Ecrin Nas Çokan, "Çok güzel geçti, çok beğendim. Namazın nasıl kılınacağınıöğrendik. Hocalarımızla ders esnasında etkinlik çok eğlenceli geçiyordu. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyorum." şeklinde konuştu.
Viyan Sürer
Namaz etkinliği boyunca derste öğrendiklerini sıralayan Viyan Sürer, "Etkinlik çok iyi geçti, her şeyi kazandırdı bize. Namazı öğrendik, abdestin nasıl alınacağını öğrendik, Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Böyle faaliyetlerin devam etmesini çok istiyorum." dedi. Program sonunda etkinliğe katılan öğrencilere ikramda bulunuldu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *