image

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Dama Federasyonu (TÜDAF) işbirliğince 19 Ağustosta düzenlenen Uluslararası Türk Dama şampiyonasında Batmanlı damacılar kupa aldı, turnuvada üçüncü oldular. 

Üç gün süren ve nefes kesen zeka mücadelesinde ilk üçe girenlere para ödülü verildi. 

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından damacıların kıyasıya mücadele ettiği turnuvada birincilik kupasını İstanbul’dan Ogün Tancer’e giderken ikinciliği Nazilli’den Göksel Kaya, üçüncülüğü ise Batman’dan Yusuf Belge elde etti. 22. Uluslararası Türk Daması Şampiyonasında, birinciye 10.000 TL ikinciye 5.000 TL, üçüncü ise 2.500 TL para ödülü kazandı. 

Irak, İran, Kuveyt, Bahreyn Lübnan ve birçok ülkeden sporcunun yer aldığı şampiyonada Türkiye'nin farklı illerinden sporcular şampiyonaya katıldı. Şampiyonada 3. olan Batman ekibi kente üçüncülük kupasını getirdi. 

Batman Dama Severler Dernek Başkanı İsmet Koç yaptığı açıklamada yaklaşık 4 yıl önce derneklerini kurduklarını amaçlarının dama severleri tek çatı altında toplamak ve Batman’ı uluslararası turnuvalarda temsil etmek olduğunu söyledi.

Son olarak Bursa’da düzenlenen 22. Uluslararası Türk Daması Şampiyonasına ekip olarak katıldıklarını belirten Koç, ”Yurt içi ve yurt dışından 180 sporcunun katıldığı turnuvada bizde ekip olarak elimizden gelen gayreti göstererek üçüncü olduk. Bundan sonraki hedefimiz turnuvalarda birinci olup şampiyonluk kupasını Batman’a getirmektir.” diye konuştu. 

 Dernek olarak turnuvaya giderken valilik ve belediyeden destek beklediklerini de sözlerine ekleyen Koç, “Bizler bundan sonraki turnuvalarda yetkililerden destek bekliyoruz.” dedi. M. ŞERİF DURMAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *