image

Milli Eğitimin okul bazlı bütçe uygulamasının sadece kırtasiye ve temizlik malzemesi alımına yönelik olduğunu belirten Önlü, “Yasaklara ve adaletsizliğe neden olan uygulamaların son bulması, okuma ve çalışma hayatının önüne konulan bariyerlerin kaldırılması, çözümsüz gibi görünen sorunlara çare bulunması, eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanması, sivilleşmeye ve demokratikleşmeye katkıda bulunma noktasında Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak çok çalıştık, çok çabaladık, çok ter akıttık. Kararlı mücadelemizle birçok sorunun üstesinden geldik kronik hâle gelen birçok sorunların çözüme kavuşturduk. Okul bazlı bütçe uygulaması yerinde bir karar olmuştur. Son yıllarda ısrarla dile getirdiğimiz okul bazlı bütçe uygulaması talebimiz ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nihayet bir adım atıldı. Ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi ilköğretim kurumlarında da okul bazlı bütçe uygulamasına geçildi. Bu uygulama yerinde bir karardır. Ancak gönderilen ödenekler sadece temizlik, kırtasiye gibi bazı malzemelerin alımına yöneliktir. Okullarımızın kronikleşmiş en büyük sorunu temizlik elemanı ve güvenlik personeli sorununu çözmeye yetmemiştir.” Dedi.

OKULLARDA TEMİZLİK VE HİJYEN TEDBİRLERİ ALINMALIDIR

 

Önlü açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülebilmesi için okulların temizlik ve personel ihtiyacı eksiksiz bir şekilde karşılanmalı, eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmelidir. Bu ihtiyaçların karşılanması, hijyen standardının sağlanması için eğitim kurumlarına yeterli personelin verilmesi ile sağlanabilir. Daha önceki yıllarda ilimizde pansuman çözümlerle atılan bazı adımları yararlı bulmamıza rağmen köklü çözümlerin bulunması elzemdir. İşkur üzerinden personel çalıştırılacaksa tüm resmi kurumlar gerekli çalışmaları hızlandırarak eğitim-öğretim başlamadan gerekli işlemleri yapmalıdırlar.”

EĞİTİM ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖNLEYECEK CAYDIRICI TEDBİRLER ALINMALIDIR

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti de gündeme getiren Önlü, “Eğitim çalışanına uygulanan şiddet ne yazık ki artık kronikleşmiş bir toplum sorunu haline gelmiştir. Hemen hemen tüm resmi kurumların kapısında güvenlik personel bulunmasına rağmen toplumun geleceği olan çocuklarımızın yetiştiği okullarda güvenlik personelinin bulunmaması izan edilememektedir. Daha önceki yıllarda eğitim çalışanlarımız ve öğrencilerimiz yüzlerce defa dışardan gelen tehditlere ve şiddete maruz kalmışlardır.” Dedi.

Önlü, “Yetkililerden tüm okullara güvenlik personeli atamasının yapılmasını talep ediyoruz Ayrıca eğitim-öğretim hizmeti sunumu esnasında veya bu hizmetten kaynaklanan nedenlerle eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilerin cezalandırılması; eğitim kurumlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçunun tutuklama nedeni varsayılan suçlardan sayılması ve eğitim çalışanlarına karşı işlenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemlerde ve davalarda personelin talebi üzerine Millî Eğitim Bakanlığı’nın hukuki yardımda bulunması noktasında düzenleme yapılmalıdır. Eğitim çalışanlarımız ve öğrencilerimizi güvenlikli, temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamları en büyük amacımız olmalıdır.” İfadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *