image

İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleşen sözleşme imza törenine; DİKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN ve projede görevli öğretmenler katıldı.

2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Müdürlük tarafından hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen, eş finansmanı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan yaklaşık 3 milyon liralık bütçeye sahip ''Dijital Sektörde Ben de Varım'' proje sözleşmesi Dicle Kalkınma Ajansı ve Batman Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Pir-i Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB Güzel Sanatlar Lisesi bünyesinde uygulanacak olan proje, öğrencileri ortaöğretimden itibaren dijital dünyaya hazırlayarak oyun ve animasyon alanlarında istihdam edilebilirliklerini sağlayacak.

Proje başlangıcında iki okul bünyesinde kurulacak olan laboratuvarlarda oyun ve animasyon şirketlerinden profesyonel destek alınarak öğretmenlere eğitici eğitimleri verilecek. 18 aylık proje süresince kalifiye eleman yetiştiren öğretmenler öğrencileri ekip olarak nitelikli hale getirerek mobil uygulamalar, oyunlar ve animasyonlar geliştirerek bölgesel kalkınmaya katkı sunacaklar.

Dijital sanat ve yazılım alanlarında öne çıkan özel yetenekli öğrenciler arasından seçilecek olan öğrencilerin yanı sıra oyun bağımlılığı tespit edilen öğrencilerin oyun geliştiriciliği alanına kanalize edilmesi hedeflenmekte.

Proje kapsamında sektörle iş birliği halinde sektörel firmaların desteklerini alarak profesyonel eğitimler verilecek. Öncelikle 30 kişilik Görsel Sanatlar ve Yazılım öğretmenlerinden oluşan ekip aldıkları profesyonel eğitim ile öğrencilere profesyonel eğitim verecekler.  Lise düzeyinden itibaren aldıkları eğitim ile öğrencilerin oyun ve animasyon alanlarında kalifiyeli eleman olarak yetişmesi sağlanacak, bu öğrencilerin sektörde istihdam edilebilirlikleri artacak. Yine proje süreci boyunca ortaya çıkan ürünlerle okul ve öğrencilere maddi olanaklar sağlanacak. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *