image

Umre turları için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Gergin, kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşların umreye büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

2 ve 3 haftalık olmak üzere iki umre programının olduğunu dile getiren Gergin, umre fiyatının ise gününe göre değişkenlik gösterdiğini kaydetti.

Rehber hocalar eşliğinde bu ayın 29’unda ilk umre kafilesini kutsal topraklara uğurlayacaklarını aktaran Gergin, umre ile ilgili tüm yasakların da kaldırıldığını anımsattı.

Pandemi nedeniyle 2 yıl boyunca Müslümanların kutsal topraklara gidemediğini, bu nedenle Kâbe ve Medine’nin üzüntülü olduğunu vurgulayan Gergin, bu süreçte Allah’ın insanları imtihan ettiğini söyledi.

"KUTSAL TOPRAKLARI ZİYARET ETMEK AYRI BİR DUYGUDUR"

İnsanların kutsal toprakların ne kadar önemli olduğunu bu zaman zarfında anladıklarını belirten Gergin, "Allah’a misafir olmak, Allah’ın evine gitmek, o kutsal toprakları ziyaret etmek ayrı bir duygudur. Ancak o kutsal topraklara gidenler bu duyguyu anlayabilirler." dedi.

"Elhamdülillah iki seneden sonra Cenabı Allah tekrardan evini misafirlerine açtı, misafir olarak bizleri kabul etmeye başladı." diyen Gergin, hac farizasından sonra tekrardan umre turlarının başladığını kaydetti.

"ARTIK HER AY PEYDERPEY UMRE TURLARIMIZ OLACAKTIR"

Bu ayın 29’unda ilk umre kafilesinin kutsal topraklara gideceğini aktaran Gergin, şöyle devam etti: Daha önce Şevval ayında da ilk umre kafilemizi 14 günlüğüne göndermiştik. Bundan sonra da inşallah her ay peyderpey umre turlarımız olacaktır. Bunun yanında pandemi sürecinde uygulanan yasaklar da tamamen kalktı. Bu yasakların kalkması da çok sevindiricidir. Çünkü bu süreçte hacca giden kardeşlerimiz Kâbe’yi doğru dürüst tavaf edemiyordu.

Şu anda hem Mekke hem de Medine’de müslümanların yasakların kalkmasından sonra daha rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirdiklerini ifade eden Gergin, yasakların ardından Kâbe’ye daha çok ziyaretlerin olacağını belirtti.

"KONTENJANIMIZ SINIRLI OLDUĞU İÇİN VATANDAŞLARIN ERKEN BAŞVURU YAPMALARINI İSTİYORUZ"

Umre için kontenjanlarının sınırlı olduğunu, kutsal topraklara gitmek isteyenlerin acele davranmaları gerektiğini söyleyen Gergin, şunları kaydetti: "Umre fiyatları ise uygundur. Şu anda umreye gitmek isteyen birçok kişi arayıp sormaktadırlar. 29 Ağustos’ta umreye göndereceğimiz kafilemiz yaklaşık 60 kişiden oluşacaktır. Umre turları yeni başladığı için halk sorup araştırma yapıyor. Umreye gidecek olan kardeşlerimizden isteğimiz ilk önce pasaport çıkarmak için müracaatlarını yapmalarıdır. Kontenjanımız sınırlı olduğu için erken başvurularını yapmalarını istiyoruz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *