image

“DÜNYA SEVGİSİ VE MAKAM HIRSI İLE KİRLENEN KALPLER KERBELA’YI GERÇEKLEŞTİRDİ”
Kerbela olayının çok acı bir hadise olduğunu belirten Kılıçarslan, “ Kerbela olayı öyle büyük ve acı hadisedir ki şayet risaletten önce bu olay vuku olsaydı belki Allah-u Te'ala ders ve ibret almamız için Kur'an-ı Kerim'de bunu zikredecekti. Kerbela olayını güzel bir şekilde okuduğumuzda orada büyük derslerin olduğunu görüyoruz. Burada aklımıza gelen ilk soru 'Peygamber Efendimizin vefatından 50-60 yıl sonra bu insanlar peygamberin torununa ve ehli beytine kıyabilecek kadar nasıl zalim olabildiler? Olayı gerçekleştirenlere baktığımızda bu insanların dünya malına şiddetli bir şekilde sevdalandığını, makam hırsının kalplerini kirlettiğini görüyoruz. Dünya sevgisi ve makam hırsı ile kirlenen o kalpte merhamet, vicdan, sevgi ve muhabbet kalmaz. İşte yezitlerde kalplerini dünya sevgisi ve makam hırsıyla kirlettiklerinden Peygamber Efendimizin torununu şehid edebildiler.” Dedi.
"BİZE DÜŞEN HAZRETİ HÜSEYİN'İN SAFINDA YER ALIP ONUN DAVASINA SAHİP ÇIKMAKTIR"
Kılıçarslan, "Bugün yaşanan Kerbelalarında asıl sebebi yöneticilerin dünyaya olan aşırı sevgi ve makam hırslarından değil midir? Bunu ya bizzat kendileri ya da başka zalimlere yaptırıyorlar. Kerbela olayında alacağımız birçok ders vardır. Hazreti Hüseynin duruşunu, misyonunu ve büyük davasını Kerbela'da anlamış olacağız. Hazreti Hüseyin sonunun şehadet olduğunu bile bile ceddi Hazreti Muhammed'in davasını yaşatmak için bu yola çıktı ve hayatıyla bizlere bir ders verdi. Ondan sonraki nesillerde zalimlere karşı kıyam etmeyi Hazreti Hüseyin'den ilham alarak yaptılar." dedi.
"Bizim Kerbela'dan anlayacağımız büyük dersler vardır" diyerek konuşmasına devam eden Kılıçarslan, "Hazreti Hüseyin'in davasını, misyonunu, duruşunu, zulme karşı kıyamını 'Heyhat Minezille' düsturunu çocuklarımıza anlatmamız lazım. Kız çocuklarımıza Hazreti Zeynep'in duruşunu ve metanetini anlatmamız gerekiyor. Şunu unutmayalım, Hazreti Âdem Aleyhisselam'dan beri hak ve batıl mücadelesi devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir. Bugün ne yezitler ne de Hüseyinler bitmiş. Bize düşen Hazreti Hüseyin'in safında yer alıp onun davasına sahip çıkmak, misyonunu rehber edinmek ve kendimizden sonraki nesillere anlatmaktır. Allah bir daha Kerbelalar yaşatmasın, bizleri Hüseyinlerin yolundan gidenlerden eylesin." ifadelerini kullandı.  EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *