image

Hasankeyf yolu üzerinde inşaatına başlanan modern hayvan barınağında sona gelindi. Proje ile ilgili gazetemize açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü İbrahim Elğay, “Barınak projesi Batman için gerekli bir proje. Bu projenin bitmesi halinde Batman’ı 50 yıl ileriye taşıyacak. Hasankeyf yolu üzerinde, Bleyder’ın karşısında 45 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak büyük bir hastane yapıyoruz. Çok modern bir bina olacak. Veterinerlerimizin çok rahat bir şekilde çalışacağı bir mekân olacak. “ ifadelerini kulandı.

Barınağın kuruluş amacı hakkında bilgi veren Elğay, “Barınağın kuruluş amacı sokak hayvanlarını dengelemektir. Genelde sokak hayvanlarını kısırlaştırıp tekrar sokaklara bırakıyoruz. Şuan burada yapılan operasyon yerimiz 2 konteynırdan ibaret. Batman büyümekte olan bir şehir. Bizler de gerekli olduğu için böyle bir projeye adım attık. Proje yılsonuna kadar biter inşallah. Sağlık hizmeti vereceğiz. Saldırgan hayvanları orada tutacağız. Sokakta yaşan köpeklerin küpeli olanlarından hiçbir zarar görülmez. Sokaktaki saldırgan hayvanları burada tutacağız. Güneydoğuda bu kadar kapsamlı ve modern bir proje yok. Kediler için de aynı şekilde yaralanmaları durumunda tedavilerini gerçekleştireceğiz. “ dedi.

Belediye olarak yaralı hayvanları tedavi ettiklerini söyleyen Elğay, “153 İhbar hattımız var. Yaralanan sokak hayvanlarını gören vatandaşlarımız bu ihbar hattını arayarak bize ulaşırlar. Ekiplerimiz yaralı hayvanı buraya getirdikten sonra müdahale yapılır ve tekrar yaşam alanına gönderilir.” Diye konuştu. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *