image

Sıcakların artmasıyla ilimizde sivrisinek, böcek ve haşerelerle ilgili çalışmalar da artmış durumda.  İlimizin çukurda olması, kenar mahallelerin çoğunun etrafında mısır tarlalarının vahşi sulanmasından kaynaklanan bataklık birikintilerinin bulunması sivrisinek ve böcek tehdidinin rahatsız edici boyuta varmasına neden oluyor.

“5 ARACIMIZ SÜREKLİ İLAÇLAMA YAPIYOR”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü İbrahim Elğay, sivrisinek ve haşerelerle mücadele faaliyetlerinin durmadan sürdüğünü belirtti. Elğay, “Şuanda Batman’da altyapı ilaçlaması, bodrum ve gece ilaçlamasını yapıyoruz. Bunlar periyodik bir şekilde devam etmektedir. Her mahalle gece ilaçlaması kapsamında iki günde bir ilaçlanmaktadır. 5 araçla ilaçlama yapmaktayız. Her aracımız bir günde 8 mahalleyi ilaçlıyor. “ ifadelerini kullandı.

“MISIR TARLALARININ OLDUĞU YERDE SİVRİSİNEKLER DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR”

Batman’ın etrafında bulunan mısır tarlalarının olduğu bölgede sivrisineklerin daha çok olduğunu vurgulayan Elğay, “Batman’ın etrafı mısır tarlaları ile dolu. Tekstil kent dediğimiz bölgede mısır tarlalarının vahşi sulama yöntemi ile sulanmasından dolayı sivrisinekler bu yerlerde daha sık görüldüğünden ilaçlamayı bu taraflarda daha sık yapmaktayız. Mısır tarlalarında damlama sistemi ile sulama yapılırsa sivrisinekler fazla çoğalmayacaklardır. 10 gün içerisinde sular kesileceğinden dolayı sivrisineklerde azalma görülecektir. “ dedi.

 “BİNALARIN ALTINDAKİ BODRUMLAR SAHİPSİZ”

Kenar mahallelerde bulunan binaların çoğunun bodrum katlarının sahipsiz olduğunu belirten Elğay, “Binaların altındaki bodrumlar sahipsiz. Özellikle Kısmet Mahallesi ve Gülistan Caddesi civarında eski yapıların olduğu yerlerde kalanların çoğu bodrumlarını kullanmadıkları için içleri su ile doluyor. Bu da sivrisineklerin çoğalmasına zemin hazırlamaktadır. Havaların ısınması ile sivrisinekler buralarda üreme yaparlar. Bu şekilde şehir merkezine yayılarak vatandaşları rahatsız etmeye başlarlar. Batman’da 370 civarında içleri su dolu bodrumu ilaçladık. Yıl boyu bu şekilde ilaçlamalarımıza devam etmekteyiz. “ dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *